Home » D:News » Record MONDIAL pentru cel mai mare lanţ uman sub apă. Mai multe persoane s-au ţinul de mâini pe tot parcursul scufundării – FOTO+VIDEO

Record MONDIAL pentru cel mai mare lanţ uman sub apă. Mai multe persoane s-au ţinul de mâini pe tot parcursul scufundării – FOTO+VIDEO

Publicat: 04.03.2016
Un grup de scafandri italieni a doborât un record mondial pentru cel mai mare lanţ uman realizat vreodată sub apă
Agenţia de training în scufundări Raid din Italia a realizat recent un nou record mondial pentru cel mai lung lanţ uman subacvatic, creat din 173 de persoane. Recordul a fost realizat în Marea Mediterană, în largul insulei Elba.
 
Purtând un echipament standard de diving, participanţii au urmat marcajele şi frânghia întinsă în apă de ei înşişi şi au realizat o scufundare completă de circa un minut. Ei s-au ţinut de mâini în tot acest timp.
 
„Am realizat acest experiment pentru a arăta cât de minunate sunt scufundările şi, de asemenea, să demonstrăm că oricine poate face acest lucru”,a declarat purtătorul de cuvânt al  Raid Italia pentru Guinness World Records.
 
 
Scafandri italieni au doborât recordul anterior de 110 participanţi, care a fost realizat de către Groupement des Professionnels de la Plongée (Franţa), în Saint Leu, Reunion, în anul 2013.
 
Cel mai lung lanţ uman, pe uscat, a fost format din mai mult de 5 milioane de oameni. Pe data de 11 decembrie 2004, grupul a fost înşirat pe o distanţă de circa 1,050 km, de la Teknaf la Tentulia, în Bangladesh. 
 
Sursa foto: guinnessworldrecords.com
 
 

ZECE mii de rechini înoată acum în apropierea plajelor din Florida – FOTO+VIDEO

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase