Home » D:News » Sindromul ”haitei de lupi” la bărbaţi. Cum se manifestă el

Sindromul ”haitei de lupi” la bărbaţi. Cum se manifestă el

Sindromul ”haitei de lupi” la bărbaţi. Cum se manifestă el
Publicat: 09.03.2016
Sindromul "haitei de lupi" are la bază dorinţa bărbaţilor de a fi în gaşcă, de a se compara cu prietenii lor sau de a se sprijini pe ei, acest lucru având atât avantaje, cât si dezavantaje.

Conform CSID, acestea sunt situaţiile în care se poate manifesta sindromul „haitei de lupi”:

1. Masculul alfa

Înainte de orice, bărbaţii, se adună pe principiul haitei de lupi. Unul trebuie să devină masculul alfa şi ceilalţi să îşi dorească să fie că el. Masculul alfa este cel care are bani, schimbă prietenele des sau are o funcţie importantă. Dacă ţinem cont de principiile lui Freud, el conduce pentru că a dovedit superioritate din punct de vedere al sexualităţii sau al autorităţii. De asemenea, el este cel care stabileşte informal regulile găştii. Ceilalţi, chiar dacă sunt mai mult sau mai puţin de acord cu el, ajung să facă ce spune. În mod contrar, ajung să fie respinşi de gaşcă.

2. Când doreşte să îşi facă o relaţie

Alături de prieteni se simte mai puternic, iar dacă aceştia îl încurajează şi îl susţin, poate trece mai uşor, la fapte.

3. Când vrea să se laude

99% dintre bărbaţi doresc să se ştie despre ei că sunt şi au fost mari cuceritori. Astfel, creează poveşti pe care alături de prietenii lui le poate spune liniştit, pentru că şi ei fac acelaşi lucru.

4. Când face sport

În general, dacă îi place să facă sport, bărbatul doreşte să fie înconjurat de alţi prieteni. Pentru el, partenera nu poate ţine ritmul, iar alături de ea, nu mai poate fabula, aşa cum o face cu prietenii.

5. Când doreşte să petreacă

Prietenii sunt cei alături de care învaţă să fumeze şi să consume alcool, iar aceste adicţii sunt mult mai savuroase alături de prieteni, decât de unul singur sau cu familia. Excepţia o constituie perioada în care este îndrăgostit. Atunci totul este lipsit de sens dacă nu este cu persoana iubita. Înainte şi după perioada de „îndrăgosteală”, prietenii sunt cei mai importanţi.

6. Când are un hobby

Merge la pescuit, îşi cumpără sau să îşi repară maşina, merge la vânătoare sau la meciuri. Toate aceste activităţi au savoarea lor, dacă are prietenii aproape.

7. Când este părăsit sau când vrea să divorţeze

La prieteni se plânge şi povesteşte ce a păţit. În funcţie de experienţele lor, bărbatul stabileşte ce este de făcut. Un aspect important aici: de cele mai multe ori, ajunge la divorţ tocmai din cauza prietenilor, pentru că îşi petrece prea mult timp cu ei. Dacă aceştia nu sunt capabili sau nu vor să îşi facă o familie, ori să o păstreze, pot distruge şi familia prietenului lor, doar de dragul de a fi la fel.

Elementele bune pot fi realizările din punct de vedere al carierei, familiei sau al sprijinului social. Dezavantajele ar fi că, din cauza adicţiilor din gaşcă sau a lipsei de scrupule, bărbatul nu poate construi sau păstra ceea ce a construit, scrie CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase