Home » D:News » Ce se întâmplă de multe ori în timpul zborului şi pasagerii nu au habar

Ce se întâmplă de multe ori în timpul zborului şi pasagerii nu au habar

Ce se întâmplă de multe ori în timpul zborului şi pasagerii nu au habar
Publicat: 14.03.2016
Mai mulţi utilizatori ai site-ului Reddit (piloţi, însoţitori de zbor şi pasageri) au dezvăluit lucruri mai puţin ştiute despre zborul cu avionul.

Conform Business Magazin, acestea sunt câteva dintre cele mai interesante.

1. Oprirea tuturor electronicelor

Telefoanele mobile sau alte electronice nu provoacă căderea unei aeronave, dar pot fi extrem de enervante pentru piloţi. Atunci când avionul se pregăteşte de aterizare, piloţii pot fi deranjaţi de semnalele emise de telefoanele mobile care caută semnal.

„Sora mea este însoţitoare de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele, se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje”, a scris unul dintre utilizatorii platformei online.

2. Piloţii dorm majoritatea cursei

Cel puţin jumătate dintre piloţi dorm în timpul cursei. Între 43 şi 54 la sută dintre piloţii chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion cu pasageri.

3. Măştile de oxigen îţi asigură doar 15 minute de aer

Dacă măştile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos. Totuşi, e mai mult decât suficient pentru ca pilotul să ducă aeronava la o altitudine mai mică, unde poţi respira normal.

Citeşte continuarea în Business Magazin!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase