Home » D:News » Fermele solare sunt o nouă tendinţă în producţia energetică. 5 dintre cele mai frumoase ferme solare din lume – FOTO

Fermele solare sunt o nouă tendinţă în producţia energetică. 5 dintre cele mai frumoase ferme solare din lume – FOTO

Publicat: 27.03.2016
Mai multe echipe de cercetători au demonstrat că, în doar câteva decenii, întreaga lume ar putea fi aproape complet lipsită de combustibili fosili, fapt care ne duce cu gândul la energia regenerabilă.

Fermele solare masive sunt, în mod evident, cel mai eficient mod de a obţine energie electrică. Există deja multiple instituţii care au adoptat acest stil inovativ. Aeroportul Internaţional Cochin din India, spre exemplu, a anunţat că nu mai plăteşte pentru energie electrică, fiind adaptat 100% pentru noua tehnologie. Totodată, un avion alimentat cu biocombustibil, cu energie solară, ar urma să facă primul zbor fără emisii de carbon deasupra Oceanului Atlantic în doar câteva luni.

Mai jos vă prezentăm 5 cele mai frumoase ferme solare din lume:

1. Ferma solară Disney din Florida

Sursa foto:Nearmap

Disneyland şi-a construit propria fermă solară. Ferma solară Duke Energy Florida, în apropiere de Walt Disney World Resort din California, conţine aproximativ 48.000 panouri solare, toate perfect aranjate în forma urechilor lui Minnie Mouse.

Pornită în vara anului 2016, ferma va alimenta cu energie electrică Walt Disney World şi Reedy Creek Improvement District.

2. Ferma solară a Aeroportului Chattanooga, Tennessee

Sursa foto: Volkswagen

Situată în sud-vestul aeroportului Chattanooga din Tennessee, această instalaţie solară utilizează spaţiul rămas liber în scopuri de aviaţie. Complexul gigant solar reuneşte două ferme solare: Faza I, care constă în 3.948 panouri solare cu 60 celule fiecare, generând câte 255 W pe panou, şi Faza II, alcătuită din 3.542 panouri cu 72 de celule fiecare, generând 310 W pe panou.

Cele două faze produc cumulativ  aproximativ 85 la sută din necesarul de energie al aeroportului.

3. PS10 şi PS20, plantaţiile solare electrice din Spania

Situată în Sanlucar la Mayor, Spania, plantaţia solară a deţinut cândva titlul de cel mai puternic turn de energie solară din lume, până când Ivanpah Solar Power Facility din California a fost pornită în 2014. Turnul spaniol de energie solară de 20 megawaţi (MW) a fost finalizat în anul 2009 şi are o capacitate de a alimenta cu curent electric 10.000 de case.

„Plantaţia utilizează 1.255 de oglinzi poziţionate pe 84 de hectare pentru a concentra lumina soarelui pe un receptor montat pe turnul central”, explică National Geographic.

4. Ferma Solară Topaz din California

Alcătuită din 9 milioane de module solare de cadmiu care se extind pe o suprafaţă mai mare de 5,6 kilometri pătraţi, aceasta este una dintre cele mai mari centrale electrice fotovoltaice din lume.

Pornită în noiembrie 2014, plantaţia de 550 de megawaţi poate produce suficienta electricitate pentru a alimenta aproximativ 180.000 de case. Potrivit lui Adam Voiland, de la Earth Observatory al NASA, această fermă e suficientă pentru a evita anual aproximativ 407.000 de tone metrice de dioxid de carbon, echivalentul scoaterii din funcţiune a 7.000 de automobile.

5. Proiectul Crescent Dunes din Nevada

Sursa foto:Amble/Wikimedia

Finalizat în decembrie 2014, proiectul Solar Energy Crescent Dunes, situat în deşert, chiar în în apropiere de Las Vegas, a fost dat în exploatare la 1 februarie 2015.

„De-a lungul unei perioade de 6 ore, biologii au numărat 130 de păsări care au murit pe teritoriul fermei solare. O sursă anonimă a spus că, cel puţin una dintre păsări s-a făcut complet albă şi s-a vaporizat complet”, a raportat Sarah Fecht pentru Popular Science.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase