Home » D:News » De ce închidem ochii atunci când ne sărutăm. Explicaţia dată de cercetătorii britanici

De ce închidem ochii atunci când ne sărutăm. Explicaţia dată de cercetătorii britanici

De ce închidem ochii atunci când ne sărutăm. Explicaţia dată de cercetătorii britanici
Publicat: 28.03.2016
O echipă de cercetători din cadul Universităţii din Londra au încercat să afle de ce oamenii închid ochii atunci când se sărută.
A închide ochii în timpul unui sărut pasional a fost multă vreme ca un simbol al iubirii adevărate, dar acum oamenii de ştiinţă au venit cu o explicaţie clinică pentru acasta. Astfel, cercetătorii au descoperit că creierul este în imposibilitatea de a procesa datele vizuale în acelaşi timp cu senzaţiile trimise către ele  de pe buzele şi limba celor care se sărută.
 
„Conştientizarea tactilă depinde de nivelul perceptual îngreunat de o temă vizuală concurentă”, au afirmat cercetătoarele Polly Dalton şi Sandra Murphy în studiul publicat în ‘Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance’.
 
Concluziile studiului au arătat că atunci când ne concentrăm  puternic pe ceea ce vedem „reducem starea noastră de conştienţă asupra stimulilor altor simţuri”, a explicat Dalton. Specialistul a mai adugat  că foarte important a fost  pentru participanţii la teste să fie conştienţi de aceste efecte, deoarece alertele auditive şi tactile sunt adesea folosite în situaţii de solicitare vizuală ridicată, precum conducerea unui autovehicul sau a unei aeronave în zbor.
 
Autoarele studiului nu au implicat în cercetarea lor oameni care se sărută, dar i-au determinat pe participanţii la studiu să-şi îndepliniească sarcinile vizuale concomitent cu încercarea de a detecta ceva ce le atinge mâinile.
 
Citeşte continuarea pe gandul.info.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase