Home » D:News » Ţara în care maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise

Ţara în care maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise

Ţara în care maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise
Publicat: 17.04.2016
Ideea ar putea fi adoptată sub forma unui act legislativ.

Olandezii îşi propun ca, până în anul 2025, să interzică vânzarea de vehicule alimentate cu benzină şi motorină. Parlamentarii de la Haga susţin că, peste cel mult 10 ani, pe şoselele ţării lor vor circula numai autoturisme electrice, deşi li se va permite şoferilor să îşi folosească în continuare maşinile care funcţionează pe bază de combustibili fosili.

Ideea a fost susţinută de majoritatea reprezentanţilor camerei inferioare a parlamentului olandez, ceea ce înseamnă că, în curând, ea ar putea fi adoptată ca lege. Planul este de a interzice producerea şi vânzarea de autoturisme care produc emisii de dioxid de carbon, aici fiind incluse şi cele hibrid. Pe de altă parte, vehiculele funcţionabile pe bază de celule de hidrogen. 

Cea mai importantă caracteristică a noii iniţiative propuse de parlamentarii de la Haga o reprezintă durata foarte scurtă de implementare. Oficialii sunt optimişti şi susţin că acest lucru este posibil, mai ales pentru faptul că, la ora actuală, ţara lor se află printre primele state din fruntea clasamentului mondial privind utilizarea automobilelor electrice. 

Conform publicaţiei Inside EVs, anul trecut în Olanda au fost achiziţionate circa 43.000 de automobile electrice. Acest număr reprezintă, însă, numai 9,6 procente din totalul de 449.347 de autovehicule înregistrate anul trecut. 

Olanda este, totuşi, cu mult în urma liderului mondial în materie de utilizare a vehiculelor electrice, Norvegia. În această ţară, din totalul automobilelor personale, 22,39% funcţionează cu energie electrică. Procentul este foarte mare, în comparaţie cu state precum SUA (0,66%), Regatul Unit (1,1%) sau Canada (0,35%). 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Un automobil alimentat cu hidrogen a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă călătorie – VIDEO

                                   Apple Watch va înlocui cheile automobilului

                                    Cum sa iti modifici masina pentru a putea merge pe Luna

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase