Home » D:News » TOP 6 boli care conduc la moarte

TOP 6 boli care conduc la moarte

TOP 6 boli care conduc la moarte
Publicat: 07.05.2016
În vreme ce unora le e frică să nu moară loviţi de un fulger sau să nu fie atacaţi de un rechin, cauza ultimului deces poate să fie mai puţin evidentă.

Aici sunt 6 dintre cauzele care conduc la moarte în Statele Unite, conform Centrelor de Prevenire şi Control al Bolilor:

6. Tulburări renale

Tulburările renale includ nefrita, sindromul nefrotic şi nefroza, care sunt responsabile pentru 47.112 de morţi în 2013. Nefrita este o inflamare a rinichilor care poate cauza infecţie sau o reacţie alergică. Sindromul nefrotic este caracterizat de o proteină ce ia naştere în urină. Nefroza este o deteriorare a rinichilor care poate cauza durere sau condiţie cronică asemănătoare diabeticilor sau hipertensivilor.

5. Gripă şi pneumonie

Gripa şi pneumonia au omorât 56.979 de persoane în 2013. Gripa, sau răceala, este o boală respiratorie cauzată de un virus. Tinerii, bătrânii şi femeile însărcinate sunt predispuse complicaţiilor. Pneumonia apare când virusul sau bacteria din plămâni cauzează o infecţie. Bătrânii de 65 de ani sau copiii mai mici de 5 ani sunt foarte vulnerabili la această boală.

4. Diabetul

Diabetul număra 75.578 de decese în 2013. Condiţia este caracterizată de un nivel anormal de zahăr în sânge şi poate conduce spre insuficienţă renală, orbire, boli la inimă şi amputări ale extremităţilor. Factorii de rist includ obezitatea, vârsta înaintată, membri diabetici ai familiei şi sedentarismul.

3. Alzheimer

Alzheimer a omorât 84.767 oameni în 2013. Este cea mai comună formă de demenţă la persoanele adulte. Boala este caracterizată de probleme cu memoria, limbajul şi gândirea şi poate îngreuna activităţile zilnice. Începe, de obicei, pe la vârsta de 60 de ani, iar riscul creşte odată cu vârsta.

2. Cancer

Cancerul de toate tipurile a fost responsabil pentru morţile a peste 584.881 de persoane în 2013. Cancerul se referă la o creştere necontrolată celulară, care poate apărea în diferite ţesuturi. Cel mai întâlnit tip de cancer la bărbaţi este cancerul la prostată. O dietă bogată în fructe poate reduce riscul de cancer esofagian sau la stomac, iar renunţatul la fumat previne mai multe tipuri de cancer. Obezitatea a a fost un factor de risc ridicat pentru cancerul colorectal.

1. Boli la inimă

Bolile la inimă au fost cauza numărul 1 a morţii din Statele Unite din 2013. A luat vieţile a 611.105 de persoane, aproape o pătrime din toate decesele înregistrate. Factorii de risc includ obezitatea, fumatul, hipertensivitatea, diabetul şi nivelul ridicat de colesterol.

Sursa Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase