Home » D:News » Un bărbat din SUA a aşteptat 72 de ani ca fratele său să se întoarcă acasă. Recent, a primit o veste din partea Pentagonului – VIDEO

Un bărbat din SUA a aşteptat 72 de ani ca fratele său să se întoarcă acasă. Recent, a primit o veste din partea Pentagonului – VIDEO

Un bărbat din SUA a aşteptat 72 de ani ca fratele său să se întoarcă acasă. Recent, a primit o veste din partea Pentagonului – VIDEO
Publicat: 06.05.2016
John Sersha a fost implicat în invazia organizată de trupele aliate în Europa de Vest, în anul 1944.
Un bărbat în vârstă de 97 de ani, din statul american Minnesota, aşteaptă de aproape 72 de ani ca fratele său mai mic să se întoarcă acasă de pe fronturile celui de-Al Doilea Război Mondial. Ceea ce nu ştie bătrânul este faptul că dorinţa lui ar putea fi îndeplinită înainte de marcarea Zilei Eroilor, care, în SUA, se face întotdeauna în ultima zi de luni din luna mai. 
 
Singurul lucru pe care familia lui John Sersha îl ştia era faptul că soldatul fusese dat dispărut pe câmpul de luptă. Tânărul a fost implicat în invazia Aliaţilor în Europa şi a luptat din Normandia şi până în Ţările de Jos. Aici, germanii rezistau cu înverşunare, iar, de cele mai multe ori, luptele erau extrem de grele. 
 
 
Detaliile exacte ale morţii lui John Sersha au rămas necunoscute până astăzi, dar acest lucru se întâmplă deseori în cazul deceselor care au loc pe câmpurile de luptă. Mai mult decât atât, lipsesc date despre locul aproximativ unde soldatul fusese atunci când a murit.  Armata americană credea că bărbatul ar fi fost îngropat într-o pădure, după ce a murit luptând cu soldaţii nazişti. În urmă cu trei ani, lui Paul Sersha i s-a spus că fratele său ar putea fi înmormântat într -un cimitir din Belgia.
 
Din câte se pare, informaţiile pe care armata americană le-a primit au fost incorecte. Este posibil ca rămşiţele lui John Sersha să fi fost identificate cu zeci de ani în urmă, iar numele soldatului să fi fost trecut din greşeală pe lista militarilor dispăruţi în timpul misiunilor. 
 
 
Cercetătorul Danny Keay a făcut această descoperire, ale cărei rezultate au fost comunicate ulterior familiei Sersha. Aceştia au cerut imediat Departamentului Apărării din SUA să investigheze situaţia. 
 

 
Sursa:fox9.com
 
Congresman-ul Rick Nolan a informat Pentagonul pentru a trimite specialişti care să dezhumeze rămăşiţele lui John Sersha. În luna ianuarie a anului 2016, osemintele au fost scoase la iveală şi analizate în cadrul unui laborator militar de medicină legală din Nebraska. Aici, s-a constatat că osemintele aparţin, într-adevăr, soldatului dispărut .
 
 
Paul nu şi-a pierdut niciodată speranţa că fratele său se va întoarce înainte ca el să moară. Soţia sa, Julie , spune că vestea este copleşitoare pentru el: ,,În toţi aceşti ani, nu l-am văzut niciodată plângând. Se pare că acum nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. Pur şi simplu nu a putut trece peste asta „.
 
Un memorial de război din oraşul Virginia, Minnesota, are inscripţionat pe una dintre laturi numele lui John. Până în prezent, acesta este singurul tribut adus celui care şi-a servit ţara până la moarte. 
 
Familia Sersha a planificat o înmormântare cu onoruri militare pentru John. El va fi pus alături de părinţii săi, de Ziua Eroilor, care în acest an, va fi marcată pe data de 30 mai. 

Sursa: warhistoryonline.com

Vă mai recomandăm şi: Locul misterios unde s-a adăpostit Lenin pentru a nu fi arestat de autorităţile ţariste. Nostalgicii îl vizitează şi în ziua de astăzi – GALERIE FOTO

                                             Fantomele timpului: IMAGINI uimitoare din al Doilea Război Mondial adaptate realităţii de astăzi – GALERIE FOTO

                                               Imaginea pe care Hitler a interzis-o pentru că îl înfăţişa într-o ipostază „sub demnitatea umană” – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase