Home » D:News » Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste

Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste

Prima condiţie pentru ca un cuplu să reziste
Publicat: 06.05.2016
Relaţiile din prezent par a-şi fi pierdut din intensitatea de altădată. Psihologii sunt de părere că există o soluţie care poate salva relaţiile şi le poate face să fie satisfăcătoare atât din punct de vedere sexual, cât şi emoţional.

Prietenia este cea care poate aduce armonia într-o relaţie de cuplu. Dacă partenerii reuşesc să fie prieteni înainte de toate, acest lucru se va dovedi a fi mai important decât orice altceva. 

„Am ajuns la concluzia că prietenia între parteneri este o componentă importantă într-o relaţie de cuplu. Prietenia conduce la crearea unor legături mult mai puternice odată cu trecerea timpului şi a unei relaţii mult mai satisfăcătoare din punct de vedere sexual”, a explicat pentru The Independent psihologul Laura VarderDrift. 

În studiu au fost incluşi 184 de oameni care aveau relaţii mai lungi de 16 luni cu partenerii lor şi au fost întrebaţi pe ce pun mai mare preţ într-o relaţie. Pe primul loc s-a situat înţelegerea, urmată de prietenie, experienţe noi trăite împreună şi sex. 

The study, carried out at Purdue University in Indiana and published in the Journal of Social and Personal Relationships, was the first to link friendship to sexual outcomes to this extent.

În cazul cuplurilor care au pus pe primele locuri prietenia şi înţelegerea s-a înregistrat şi cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte satisfacţia sexuală în cuplu. 

Astfel, psihologii spun că rezolvarea problemelor de natură sexuală dintr-o relaţie se poate realiza printr-o concentrare mai mare asupra prieteniei dintre parteneri. 

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Conflictele din cuplu ar putea avea o cauză neaşteptată şi uşor de prevenit, arată un nou studiu

                                         După ce au fost analizate 8.000 de persoane s-au stabilit efectele pe care le are vremea călduroasă asupra vieţii de cuplu

                                      Ce se întâmplă când ambii membri ai unui cuplu fumează marijuana? Descoperirea controversată a cercetătorilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase