Home » D:News » A murit Muhammad Ali – VIDEO

A murit Muhammad Ali – VIDEO

A murit Muhammad Ali – VIDEO
Publicat: 04.06.2016
Legenda boxului Muhammad Ali a murit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Boxerul avea 74 de ani.

Legendarul pugilist Muhammad Ali a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 74 de ani după ce joi, 2 iunie, fusese internat într-un spital din Phoenix cu probleme respiratorii, anunţă CNN.

„După 32 de luptă cu boala Parkinson, Muhammad Ali a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani. Familia Ali vrea să le mulţumească tuturor pentru gândurile bune, pentru rugăciunile lor şi pentru suportul pe care ni l-au acordat în această perioadă.”a spus Bob Gunnell, purtătorul de cuvânt al familiei Ali.

Muhammad Ali a acuzat probleme cardiace în ultimii ani, iar în 2014 a fost internat medicii suspectând că este vorba de o pneumonie. La investigaţiile ulterioare s-a demonstrat că suferise o infecţie urinară. De asemenea, fostul mare boxer suferea de aproape trei decenii de Parkinson, motiv pentru care apariţiile sale în public au fost foarte rare.

Muhammad Ali s-a retras din activitate în 1981, având un palmares incredibil: 56 de victorii şi doar cinci înfrângeri.

„L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meu. Este o zi tristă pentru mine. Ali nu va muri niciodată”, a declarat Don King, celebrul promoter al galelor de box.

Pe contul său de Twitter, George Foreman, cel care l-a învins pe Ali în 1974 în lupta pentru titlul mondial la categoria grea a scris: „O parte din mine a dispărut astăzi. Cea mai importantă parte!”

În ultimii ani, Ali a stat departe de viaţa publică. Ultima sa apariţie în public a fost pe 9 aprilie, în Phoenix, la o strângere de fonduri pentru bolnavii de Parkinson.

Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, cu numele de Cassius Clay, în ianuarie 1942 şi a început să boxeze la ca amator la vârsta de 12 ani, iar în 1964 a devenit campion la categoria grea, după un meci în care l-a făcut knockout pe Sonny Liston. A fost anul în care s-a convertit la Islam şi şi-a schimbat şi numele.

Cariera lui Ali a fost întreruptă pentru 3 ani şi jumătate pentru că a refuzat să se înroleze în armata Statelor Unite şi să participe la războiul din Vietnam.

Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva rasismului şi nu de puţine ori a ieşit public pentru a condamna actele de rasism din Statele Unite.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: A murit Prince, legendarul cântăreţ – VIDEO

                                             A murit legenda S.F., Arthur C. Clarke

                                        Actorul Alan Rickman, interpretul înfricoşătorului profesor Severus Snape din seria „Harry Potter”, a murit – VIDEO

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase