Home » D:News » Un inventator a recreat în mărime naturală ceasul „care se topeşte” din Persistenţa Memoriei – FOTO

Un inventator a recreat în mărime naturală ceasul „care se topeşte” din Persistenţa Memoriei – FOTO

Publicat: 14.06.2016
Salvador Dalì a avut un impact profund asupra lumii artistice

Ca un omagiu pentru cunoscuta operă semnată de Dalì, Persistenţa Memoriei, inventatorul sârb Voja Antonić a construit un ceas digital perfect funcţional, care imită „ceasurile topite” din faimosul tablou, pentru Galeria O3One, din Belgrad, Serbia, scrie Thisisinsider.com.

Salvador Dalì a avut un impact profund asupra lumii artistice, fiind una dintre cele mai recognoscibile figuri ale curentului suprarealist ce s-a impus în deceniile trei şi patru ale secolului XX.

Cea mai cunoscută lucrare a sa este „The Persistence of Memory/ Persistenţa Memoriei”, cunoscută şi ca Ceasurile Topite, realizată de pictorul spaniol în 1931.

Ca un omagiu pentru cunoscuta operă semnată de Dalì, inventatorul sârb Voja Antonić a construit un ceas digital perfect funcţional, care imită „ceasurile topite” din tablou, pentru Galeria O3One, din Belgrad, Serbia.

La suprafaţă, ceasul arată ca un display cu 7 segmente, întins la maximum. Este proiectat să arate ca şi cum ar atârna, ca ceasurile lui Dalì, peste marginea mesei.

În interior, Antonić a ataşat mai multe plăci cu circuite realizate manual, precum şi o mulţime de LED-uri, care luminează numărul ce înfăţişează ora pe ecranul orologiului.

„A fost un coşmar să planific şi să tai un material atât de dur într-o formă amorfă, astfel încât să pară maleabil, că se topeşte”, le-a scris Voja celor de la Tech Insider, printr-un email.

„Toate segmentele digitale (28 în total) au trebuit izolate optic, ceea ce înseamnă că a trebuit să tai o grămadă în peretele interior, fiecare segment într-o formă curbată diferită. A fost o provocare şi tocmai asta m-a motivat să îl construiesc”, a adăugat Antonić.

Produsul finit înfăţişează o versiune elegantă, digitală a ceasului lui Salvador Dalì, părând desprins parcă din Persistenţa Memoriei.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase