Home » D:News » Slow Tourism – călătorii de vis în trenuri de lux

Slow Tourism – călătorii de vis în trenuri de lux

Slow Tourism – călătorii de vis în trenuri de lux
Publicat: 17.06.2016
Pentru prima oară în Franţa, croazierele feroviare de lux fac obiectul unei broşuri dedicate.

Trenurile de croazieră sunt adevărate palate rulante: lambriuri din lemn de esenţe rare, detalii aurite, tapiserii scumpe, pesonal stilat – toate fac parte din dotarea standard a acestor garnituri.

 Totul e făcut să-i transporte pe călători nu numai dintr-un loc în altul, dar şi în timp, în vremurile când nu se inventaseră încă valizele cu rotile, când personalul trenurilor era îmbrăcat în livrea şi când hamalii aveau uniforme care să se asorteze bagajelor din piele scumpă, lucrate manual, în ateliere de lux.

Trenurile de croazieră nu sunt făcute nici pentru a câştiga timp (la asta servesc TGV-urile, trenurile de mare viteză) nici să economisească banii călătorilor. Conceptul este făcut în armonie cu tendinţa care câştigă astăzi din ce în ce mai mult teren: „slow tourism”.

Acest tip de croaziere va debuta în anul 2017, iar o călătorie va dura între 7 şi 14 zile. Destinaţiile propuse acoperă toate continetele (cu excepţia Americii, deocamdată). Preţurile sunt pe măsura luxului şi a serviciilor oferite: între 6.000 şi 17.000 de euro de persoană pentru o croazieră.

Operatorul în a cărui ofertă se regăseşte acest tip de turism este Kuoni Travel, o companie înfiinţată la anul 1906, în Elveţia, şi care este considerată, la ora actuală, liderul mondial pe piaţa turismului de lux.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase