Home » D:News » Fenomen ciudat într-un oraş rusesc. Un fluviu a devenit roşu sângeriu

Fenomen ciudat într-un oraş rusesc. Un fluviu a devenit roşu sângeriu

Fenomen ciudat într-un oraş rusesc. Un fluviu a devenit roşu sângeriu
Publicat: 09.09.2016
Oraşul industrial Norilsk, din Siberia, este situl unei foste închisori staliniste.

 Acest oraş are reputaţia de cel mai poluat oraş din lume. Într-un raport din 2007 realizat de Pure Earth Institute, oraşul a fost descris ca zona în care se topeşte cea mai mare cantitate de metale. Acestea pompează cantităţi uriaşe de dioxid de sulf şi alte substanţe poluante în atmosferă. Muncitorii de la fabricile din zonă mor cu zece ani mai devreme decât media naţională. BBC a declarat anterior că în regiune se produce cea mai mare cantitate de ploi acide din lume. Norilsk este atât de poluat încât fluviul Daldykan a devenit roşu închis.

Sergey Donskoy, ministrul Resurselor Naturale din Rusia, a declarat  că agenţia a primit nenumărate rapoarte şi imagini ale râului. Acesta a afirmat că fluviul a fost poluat de o substanţă chimică necunoscută.

Donskoy declară că în cadrul raporturilor preliminarii cauza probabilă ar fi ruperea unei conducte de suspensie deţinută de fabrica de metalurgie Nadezhinskogo. Compania  a negat  posibilitatea unei scurgeri.

,,Substanţa se varsă în lacul Pyasino, fluviul Pyasina, care se varsă în Oceanul Arctic,” a avertizat  o asociaţie a drepturilor omului pe reţelele de socializare. ,,Încă o dată facem apel către structura mediului de pe teritoriul Krasnoyarsk. După cum se ştie deja natura din Arctic este foarte fragilă, însă pentru companiile industriale este doar un obstacol în calea profitului,” au adăugat ei.

Sursa: Seeker

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase