Home » D:News » Care este legătura între sex şi credinţă. Descoperirea oamenilor de ştiinţă

Care este legătura între sex şi credinţă. Descoperirea oamenilor de ştiinţă

Care este legătura între sex şi credinţă. Descoperirea oamenilor de ştiinţă
Publicat: 05.10.2016
Hormonii eliberaţi în timpul partidelor de sex pot ajuta la creşterea nivelului de spiritualitate şi credinţei în Dumnezeu în cazul bărbaţilor la vârsta a doua, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Potrivit cercetării, oxitocina eliberată în timpul actului sexual nu ajută doar la îmbunătăţirea legăturilor sociale şi la creşterea şanselor de a da naştere unui copil în cazul femeilor, ci, de asemenea, stimulează manifestarea sentimentelor şi a credinţei, scrie Gândul

O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord a demarat cercetarea în cadrul căreia a crescut nivelul de oxitocină la bărbaţi de vârsta a doua şi a demonstrat că, odată cu creşterea nivelului acestui hormon s-a realizat şi o îmbunătăţire în ceea ce priveşte latura spirituală a acestora. 

„Spiritualitatea şi meditaţia au fost asociate şi în trecut cu îmbunătăţirea stării de sănătate. Am fost curioşi să înţelegem care sunt factorii biologici care ar putea conduce la îmbunătăţirea experienţelor de natură spirituală. Se pare că oxitocina este unul dintre factorii care ajută oamenii în ceea ce priveşte credinţa şi manifestarea acesteia”, a explicat Patty Van Cappallen, principalul autor al studiului. 

Oxitocina este un hormon produs natural la nivelul hipotalamusului şi, după cum au arătat studii anterioare, aceasta joacă un rol important în ceea ce priveşte manifestarea empatiei, încrederii, relaţionării sociale şi altruismului. 

Bărbaţii selectaţi în cadrul studiului Universităţii Duke au fost împărţiţi în două grupuri. Grupul care a primit tratamentul cu oxitocină a manifestat o îmbunătăţire în ceea ce priveşte importanţa spiritualităţii în viaţa sa şi a arătat mult mai multă încredere în ceea ce priveşte ideea că viaţa are o însemnătate şi un scop. 

Participanţii din acest grup au spus, de asemenea, că privesc afirmaţiile de genul „există un plan superior nouă, care interconectează toţi oamenii” ca fiind adevărate şi cred în ele mult mai mult. 

În cazul lor au fost identificate mai multe emoţii pozitive, cum ar fi evlavia, inspiraţia, iubirea, speranţa şi fericirea. 

Legătura dintre această idee şi activitatea sexuală apare datorită faptului că în timpul actului sexual oxitocina este eliberată în cote mult mai mari. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase