Home » D:News » Uraganul Matthew, văzut din spaţiu. Imaginile captate de NASA – VIDEO

Uraganul Matthew, văzut din spaţiu. Imaginile captate de NASA – VIDEO

Publicat: 08.10.2016
Satelitul NASA care măsoară umiditatea solurilor de pe întreaga suprafaţă a Pământului a surprins în imagini 3D intensificarea uraganului Matthew, considerat cel mai puternic din ultimii zece ani, care a dus la moartea a peste 870 de oameni în ţara insulară Haiti.

Bilanţul Uraganului Matthew a ajuns la aproape 900 de morţi în Haiti, au anunţat autorităţile regionale, citate de site-ul agenţiei Reuters. Conform celui mai recent bilanţ, 877 de persone au murit în Haiti.

Aproximativ 61.500 de persoane sunt cazate în adăposturi, au transmis autorităţile vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României).

Uraganul a lovit Bahamas, joi dimineaţa, după ce a făcut ravagii în Haiti, unde au murit peste 800 de persoane, iar mii de case au fost distruse. Copacii şi stâlpii de înaltă tensiune au fost doborâţi, dar nu au fost raportate victime în Bahamas. În schimb, cele mai multe decese din Haiti au fost înregistrate în oraşele din sud.

Preşedintele Barack Obama a decretat stare de urgenţă în Florida, Georgia şi Carolina de Sud, iar peste 1,5 milioane de americani au fost îndemnaţi să îşi evacueze casele.

„Vrea să subliniez pentru toată lumea: vorbim de o furtună serioasă. Dacă există în comunitatea dumneavoastră un ordin de evacuare, vă rog să ţineţi cont de el”, a declarat Barack Obama.

Sursa. Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase