Home » D:News » Scandal de proporţii în SUA: 10 bebeluşi au murit din cauza produselor homeopatice pentru dentiţie

Scandal de proporţii în SUA: 10 bebeluşi au murit din cauza produselor homeopatice pentru dentiţie

Scandal de proporţii în SUA: 10 bebeluşi au murit din cauza produselor homeopatice pentru dentiţie
Publicat: 14.10.2016
Food and Drug Administration din Statele Unite ale Americii (FDA) investighează legătura dintre produsele homeopatice pentru dentiţie şi reacţiile adverse prezentate la mai mult de 400 de bebeluşi. Printre simptome se numără convulsiile, dificultăţile respiratorii, vomitatul şi constipaţia. Până în prezent, aproximativ 10 copii au decedat.

Majoritatea lanţurilor de farmaceutice au retras de pe piaţă produsele, iar FDA i-a avertizat pe părinţi ,,să înceteze administrarea produselor”. Homeopatia este o practică care a început în anul 1800 şi se bazează pe ideea nefondată conform căreia pacienţii care sunt expuşi unei doze diluate a factorilor care i-au îmbolnăvit pentru a creşte toleranţa sistemului imunitar la aceşti factori.

În ciuda faptului că nu există nicio dovadă a eficacităţii tratamentelor homeopatice, multe persoane încă utilizează astfel de produse. În Statele Unite ale Americii, în 2012 au fost încasaţi 6,4 miliarde de dolari din vânzarea medicamentelor homeopatice, printre care se numără remedii populare pentru dentiţie.

FDA a alertat iniţial părinţii despre potenţialele riscuri ale acestor produse homeopatice încă din 2010, când au făcut publică o declaraţie despre toxicitatea mătrăgunei din tabletele Hyland pentru dentiţie.

Mătrăgunele sau beladona este o plantă extrem de otrăvitoare. În trecut, a fost utilizată ca analgezic, însă efectele sale sunt extrem de imprevizibile.

După prima avertizare, FDA a primit peste 400 de rapoarte privind reacţiile adverse care ar putea fi legate de produsele pentru dentiţie homeopatice, inclusiv 10 decese.

Însă aceste evenimente nu au fost legate oficial de produsele homeopatice, iar FDA nu deţine încă suficiente dovezi pentru a face o declaraţie oficială. Însă se află în procesul de investigare, ce include testarea diferitelor produse. 

,,Este important să aducem la cunoştinţă că evenimentele raportate ne oferă informaţii despre produs, însă în aceste situaţii este nevoie de mai multe analize, acum nu există suficiente dovezi conclusive pentru a afirma că există o problemă cu un anumit produs,” au declarat membrii FDA.

Compania cu produse homeopatice Hyland a anunţat pe 11 octombrie că vor înceta să comercializeze produse pentru dentiţie.  Însă, în ciuda afirmaţiilor făcute publice de FDA, compania încă susţine că produsele lor erau sigure pentru utilizarea publică 

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase