Home » D:News » Pentru prima dată în ultimii 37 de ani, în Sahara a nins: ”Toată lumea a fost şocată, este un eveniment aşa rar” – FOTO

Pentru prima dată în ultimii 37 de ani, în Sahara a nins: ”Toată lumea a fost şocată, este un eveniment aşa rar” – FOTO

Publicat: 21.12.2016
În unele locuri din România nu a căzut niciun fulg de nea de la începutul acestei ierni, însă în Sahara a nins pentru prima dată în ultimii 37 de ani.

Dovadă sunt imaginile spectaculoase făcute luni de către fotograful amator Karim Bouchetata în oraşul Ain Sefra, din Algeria.

Acesta a imortalizat în fotografii petele albe de zăpadă de pe dunele roşii ale celui mai mare deşert din lume.

Ultima dată când a nins în oraşul Ain Sefra, intitulat ”Poarta de intrare în deşert,” s-a întâmplat în 18 februarie 1979, când furtuna de zăpadă a durat numai o jumătate de oră.

Sursa: Captură foto Daily Mail

De data aceasta, ninsoarea a ţinut aproximativ o zi în oraşul care este situat la circa 1.000 de metri deasupra nivelului mării şi care este înconjurat de Munţii Atlas.

„Toată lumea a fost şocată să vadă zăpadă care se aşternea în deşert, este un eveniment aşa rar, ” a afirmat fotograful.

Sursa: Captură foto Daily Mail

Deşertul Sahara acoperă o mare parte a Africii de Nord şi a trecut prin diverse schimbări de temperatură şi umiditate pe parcursul ultimelor sute de mii de ani.

Deşi Sahara este o zonă foarte uscată astăzi, se preconizează că va înverzi din nou în circa 15.000 de ani.

Surse: Daily Mail, Express

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase