Home » D:News » Pericolele ascunse din periuţa de dinţi. Cât de des trebuie să o schimbăm

Pericolele ascunse din periuţa de dinţi. Cât de des trebuie să o schimbăm

Pericolele ascunse din periuţa de dinţi. Cât de des trebuie să o schimbăm
Publicat: 25.01.2017
Experţii în sănătate orală ne avertizează să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte igiena periuţei noastre de dinţi. Aceasta poate deveni un adevărat focar de bacterii şi riscăm să dezvoltăm diverse afecţiuni folosind-o necorespunzător.

Este cunoscut faptul că periuţa de dinţi trebuie schimbată cât mai des posibil, însă avertismentele recente ale medicilor dentişti ne vor face să o înlocuim imediat cu una nouă. Cea pe care o folosim în prezent probabil conţine în perii ei excremente, virusul herpetic dar şi pe cel hepatic, devenind, astfel, un adevărat pericol pentru sănătate, scrie Gândul

Periuţa de dinţi poate deveni purtătoare a acestor viruşi în doar două zile de la „inaugurare” şi nu contează dacă o ţinem în baie sau acoperită cu un capac special, după cum susţine expertul britanic Rhona Eskander. De asemenea, este foarte important să nu dăm periuţa noastră altcuiva şi să nu o lăsăm să se atingă de a altcuiva. 

„Gura noastră găzduieşte sute de tipuri diferite de microorganisme, multe dintre ele putând fi transferate prin intermediul periuţei de dinţi. De asemenea, microorganismele din baie şi din mediul casnic sunt stocate de periuţele de dinţi. Atunci când periuţele sunt ţinute aproape una de cealaltă sau când se ating, aceste bacterii migrează de la una la alta”, avertizează medicul Eskander, adăugând că simpla expunere a periuţei la un jet de apă nu îndepărtează pericolul. 

Încă din 1920 specialiştii susţin că periuţele de dinţi sunt unul dintre cele mai periculoase obiecte atunci când vine vorba despre menţinerea sănătăţii orale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase