Home » D:News » Peisajul INCREDIBIL de pe plajele din Japonia. Bijuteriile de gheaţă care îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul zilei

Peisajul INCREDIBIL de pe plajele din Japonia. Bijuteriile de gheaţă care îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul zilei

Peisajul INCREDIBIL de pe plajele din Japonia. Bijuteriile de gheaţă care îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul zilei
Publicat: 04.02.2017
Bucăţi uriaşe de gheaţă au apărut pe plaja râului Tokaichi, Hokkaido, cea mai nordică insulă din Japonia. Formaţiunile strălucesc precum diamantele sub lumina Lunii şi a Soarelui.

La prima vedere, în imagine pare că au rămas bucăţi gigantice de bijuterii, însă nestematele sunt doar bucăţi de gheaţă aruncate pe mal de râu.

Bucăţile sunt denumite nestemate de gheaţă, acestea apar doar în zona Hokkaido în timpul lunilor reci de iarnă. ,,Nu am mai auzit de acest tip de gheaţă şi nu am mai văzut astfel de formaţiuni în alte zone,” scrie Peter Wadhams, oceanograf din cadrul Universităţii Cambridge. ,,Este doar gheaţă, dar este transparentă pentru că apa nu conţine sare,” adaugă el. 

Când temperaturile sunt sub nivelul îngheţului gura de vărsare a râului îngheaţă. Gheaţa se sparge în bucăţi care plutesc pe apă şi apoi eşuează pe mal. Frumuseţea bucăţilor de gheaţă a captat interesul turiştilor şi a localnicilor, informează NY Times. După ce fotografii au realizat imagini cu plajele din Hokkaido, în 2015, nenumăraţi fotografi au dorit să înregistreze  spectaculoasele formaţiuni înainte de a se topi. Gheaţa din Hokkaido este asemănătoare cu cristalele de zăpadă realizate de către chimistul şi fizicianul Werner F. Kuhs care şi-a inventat propriul tip de zăpadă denumit Gheaţă XVI. 

,,De obicei, gheaţa de pe lacuri şi râuri nu este transparentă, deoarece numeroase bule de oxigen se formează în interiorul gheţii atunci când îngheaţă,” spune Dr. Kuhs. Dar, uneori, adaugă el ,,porţiuni mari de gheaţă se pot forma fără bule de aer, acesta acumulându-se în porţiuni separate”.

Cea mai bună perioadă pentru observarea bijuteriilor de gheaţă este în februarie sau ianuarie. Iar culoarea gheţii depinde de momentul în care este admirată, la răsărit pare portocalie, iar în timpul zilei este albastră.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase