Home » D:News » Ce se întâmplă în organism dacă bei alcool în timp ce mănânci

Ce se întâmplă în organism dacă bei alcool în timp ce mănânci

Ce se întâmplă în organism dacă bei alcool în timp ce mănânci
Publicat: 18.02.2017
Ţi se întâmplă vreodată să te bucuri de gustul mâncării mult mai tare atunci când consumi şi alcool?

Poate că te gândeşti că cele două nu se leagă sub nicio formă şi e totul doar în mintea ta – ei bine, cercetătorii afirmă acum faptul că alcoolul are capacitatea de a păcăli creierul şi de a-l face să perceapă mâncarea ca fiind mult mai gustoasă decât în mod normal.

Dacă îţi place să serveşti un pahar de vin alături de mâncarea ta preferată, după o zi obositoare pentru a te relaxa, avem o veste ideală pentru tine – alcoolul face mai mult decât să ofere simpla senzaţie de relaxare! Se pare, conform ultimelor cercetări, că alcoolul ne ajută să ne bucurăm mult mai mult de mesele pe care le servim!

Un studiu realizat la Şcoala de Medicină de la Universitatea Indiana a urmărit efectele alcoolului asupra percepţiei mâncării. Cercetătorii au folosit un eşantion compus din 35 de femei consumatoare de carne, nefumătoare, perfect sănătoase şi cu o condiţie fizică foarte bună şi le-au urmărit în două circumstanţe diferite – prima dată au fost injectate cu alcool şi a doua oară cu o substanţă placebo. În cel de-al doilea caz, le-a fost măsurată percepţia asupra mirosurilor de mâncare şi a altor mirosuri cu ajutorul RMN-ului.

Citeşte continuarea pe CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase