Home » D:News » Încălzirea globală dă o lovitură pasionaţilor de schi. Ce se va întâmpla în următorii ani

Încălzirea globală dă o lovitură pasionaţilor de schi. Ce se va întâmpla în următorii ani

Încălzirea globală dă o lovitură pasionaţilor de schi. Ce se va întâmpla în următorii ani
Publicat: 19.02.2017
Un studiu recent arată încă un efect dezastruos pe care încălzirea globală îl poate avea asupra Pământului. Treptat, ninsoarea ar putea fi înlocuită cu ploaie în zona Alpilor, cauzând, practic, dispariţia staţiunilor turistice, dependente de zăpadă.

Staţiunile montane din Alpi ar putea pierde până la 70% din cantitatea de zăpadă pe care o au în mod obişnuit până la finalul acestui secol, potrivit avertismentelor experţilor, citate de The Guardian. 

Uniunea Europeană de Geoştiinţă a publicat raportul care arată că, chiar şi în cele mai optimiste scenarii, încălzirea globală va conduce la tranformarea ninsorilor în ploi în zona Munţilor Alpi, astfel că staţiunile turistice renumite pentru practicarea sporturilor de iarnă vor fi grav afectate, scrie Gândul

„De vreme ce foarte multe sate alpine sunt dependente de turismul din timpul iernii, ele vor avea de suferit”, a explicat Sebastian Schlögl, autorul principal al studiului. 

Anul trecut a reprezentat pentru Alpii eveţieni cel mai uscat an din ultimii 150 de ani. Astfel, 2016 a fost al treilea an la rând cu foarte puţină zăpadă de Crăciun, perioadă în care familiile merg la schi. 

Dacă încălzirea globală se va menţile la 2 grade celsius, limită stipulată în acordul climatic de la Paris, Alpii vor pierde numai 30% din zăpada anuală, se arată în raport. În caz contrar, dacă temperaturile vor creşte constant în fiecare an, cantitatea de zăpadă va scădea cu 70%. 

Aceste schimbări pot cauza probleme şi în ceea ce priveşte desfăşurarea sezonului de sporturi de iarnă, astfel că s-ar putea ajunge la scurtarea acestuia. 

Majoritatea preconizărilor climatice arată o creştere a precipitaţiilor în timpul iernii, doar că acestea se vor concretiza în ploi şi nu în căderi de zăpadă. 

Cele mai afectate zone vor fi cele situate sub 1.200 de metri, acolo unde se află cele mai multe staţiuni turistice montane din Alpi. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase