Home » D:News » O metodă simplă care poate salva vieţile copiilor născuţi prematur! Ce recomandă medicii

O metodă simplă care poate salva vieţile copiilor născuţi prematur! Ce recomandă medicii

O metodă simplă care poate salva vieţile copiilor născuţi prematur! Ce recomandă medicii
Publicat: 20.03.2017
În unităţile maternale ale copiilor născuţi prematur din multe ţări au ajuns noi rezidenţi: jucăriile croşetate de caracatiţe. Oricât de bizară ar părea acest lucru, jucăriile au un scop practic care ajută la alinarea suferinţei nou-născuţilor.

Conform World Health Organization, un număr de aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur în fiecare an, adică 1 din 10 copii.

Ca fiecare jucărie, caracatiţele liniştesc şi calmează copiii în perioada stresantă. De asemenea, nou-născuţii beneficiază de prezenţa tentaculelor, care conform staffului medical amintesc copiilor de cordonul ombilical, informează Curiosity.

Dr. Valencia Walker, de la UCLA, precizează că „bebeluşii sunt activi în interiorul mamelor şi interacţionează cu placenta”. Această activitate nu se opreşte odată cu naşterea, astfel tentaculele moi le ţin degetele ocupate şi corpurile în siguranţă.

Această idee a apărut în Danemarca, unde un tată a cerut o caracatiţă croşetată pentru fata sa născută prematur. De aici a început proiectul numit Spruttegruppen, care a distribuit jucăriile în toată Danemarca din anul 2013, iar acum are cereri substanţiale în toată lumea. În prezent există voluntari care croşetează caracatiţe pentru micuţii pacienţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce sunt pistruii şi de ce ei nu apar la nou-născuţi? VIDEO

Cum îşi văd bebeluşii părinţii

Modul în care ai apărut pe lume poate determina dezvoltarea creierului. Ce nu am ştiut până acum despre naştere?

Câinele, mai uman decât omul. Un maidanez a salvat de la moarte un nou-născut – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase