Home » D:News » O înregistrare video prezintă gesturile agresive ale tribului care trăieşte izolat de peste 60.000 de ani

O înregistrare video prezintă gesturile agresive ale tribului care trăieşte izolat de peste 60.000 de ani

O înregistrare video prezintă gesturile agresive ale tribului care trăieşte izolat de peste 60.000 de ani
Publicat: 09.04.2017
Un trib din insula North Sentinel ar putea fi singura populaţie izolată a civilizaţiei moderne. Noi imagini au fost înregistrate cu tribul care nu permite străinilor pătrunderea pe insulă, încercările anterioare sfârşindu-se violent.

În 2006, doi pescari au fost ucişi deoarece s-au apropiat prea mult de insulă, membrii tribului Sentineles fiind cunoscuţi pentru atacurile violente asupra elicopterelor care se aflau în misiuni de recunoaştere pe insulă. O înregistrare video prezintă  gesturile agresive ale tribului atunci când cameramenul încearcă să interacţioneze cu tribul, informează Mail Online. 

După cum este explicat în videoclipul realizat de LoveBite Productions, sentilenezii sunt descendenţii direcţi ai primilor oameni care au apărut în Africa, aceştia trăiesc pe insulă de peste 60.000 de ani. Experţii nu au reşit să afle cu precizie numărul locuitorilor de pe insulă, dar au estimat că ar putea fi între 40 şi 500 de băştinaşi.  ,,Nu contează dacă eşti prietenos sau agresiv, dacă ai ajuns aici voit sau din greşeală, tribul te va trata în acelaşi mod,” afirmă naratorul videoclipului.

În urma tsunamiului din 2004 care a lovit diferite regiuni ale Oceanului Indian, elicopterele gărzii de coastă au încercat să ofere provizii sentinelilor. Ca răspuns, unul dintre membrii tribului a tras cu săgeţi în echipa de salvare. 

În 1967 guvernul din India a încercat de mai multe ori să aibă contact cu sentinelele. Antropologul T.N. Pandit a încercat să le ofere daruri, însă uneori membrii tribului se aşezau cu spatele la cercetători şi mimau defecarea pentru a-i insulta. În martie 1970. grupul lui Pandit s-a apropiat prea mult de trib, Un martor dintr-o altă barcă a declarat ,,Membrii tribului au început să ţipe am început să le copiem comportamentul pentru a le arăta că suntem prietenoşi.”

Din acel moment autorităţile indiene au interzis apropierea la mai puţin de patru kilometri de insulă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase