Home » D:News » Cum poţi să economiseşti mai mulţi bani într-un mod mai eficient? Un expert oferă câteva sfaturi pentru tinerii care au această problemă

Cum poţi să economiseşti mai mulţi bani într-un mod mai eficient? Un expert oferă câteva sfaturi pentru tinerii care au această problemă

Cum poţi să economiseşti mai mulţi bani într-un mod mai eficient? Un expert oferă câteva sfaturi pentru tinerii care au această problemă
Publicat: 20.05.2017
Există griji în ceea ce priveşte economiile pentru tinerii de astăzi, dar în acelaşi timp cheltuiesc mulţi bani pe lucruri inutile, conform unui sondajrealizat de Acorns, realizat cu ajutorul a peste 1.900 de tineri din mai multe ţări europene. Aşadar, Cum ar putea tinerii economisi mai mult, mai eficient?

Laurenţiu Mihai, autor al site-ului de educaţie financiară  laurentiumihai.ro şi cofondator al agenţiei de marketing digital The Pharmacy, recomandă păstrarea unui buget personal în Excel sau cu ajutorul unei aplicaţii.

„Esenţa planificării financiare este aceeaşi: să realizezi, mai întâi, un miniaudit financiar, să vezi ce venituri şi ce cheltuieli ai în fiecare lună şi să-ţi dai seama unde eşti şi care poate fi baza de construcţie pentru unde vrei sa ajungi”, spune Nicoleta Deliu, şef departament comunicare corporativa şi afaceri comunitare la BCR.

Al doilea lucru pe care Laurenţiu Mihai îl recomandă este administrarea eficientă a banilor cu ajutorul regulii 50/20/30:
50% din venituri distribuite către cheltuielile zilnice fără care nu putem trăi (chirie, mâncare etc.), 20% direcţionaţi imediat către investiţii, iar 30% distribuiţi către distracţie, obiecte pe care ni le dorim (maşină, telefon nou etc).

Citeşte continuarea în Business Magazin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Economiseşte bani, păcălindu-ţi creierul. Cum să-ţi hackuieşti mentalitatea ”financiară”

O metodă puţin cunoscută dar EFICIENTĂ de a câştiga bani pe internet

Rolul banilor in relatiile afective – care este adevarul?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase