Home » D:News » Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant

Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant

Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant
Publicat: 08.06.2017
Ambianţa restaurantului este foarte importantă, atât pentru simţuri, cât şi pentru stomac, conform unui nou studiu. Aşadar, în timp multe elemente par complet obişnuite (precum decorul sau muzica), cercetătorii au arătat că aceşti factori, dar şi alţii, pot influenţa ceea ce veţi consuma.

Specialiştii de le Universitatea Cornell au prezentat o serie de factori care influenţează comanda la restaurant:

Indicele de masă corporală (IMC) al ospătarului

S-ar putea să vă gândiţi că principalul scop al chelnerului vostru este doar să vă servească, însă cercetătorii au descoperit că greutatea lui are o influenţă directă asupra a ceea ce vei mânca şi bea. Un nou studiu a descoperit că există de patru ori mai multe şanse ca oamenii să comande desert atunci când chelnerul are un IMC ridicat – şi efectul este mai mare la clienţii mai slabi. Potrivit aceluiaşi studiu, a afectat chiar şi cât au băut: clienţii cu un chelner supraponderal au consumat 17% mai mult alcool decât cei cu unul mai slab. Pentru a combate această situaţie, cercetătorii spun că este mai bine să decideţi înainte de a vă aşeza la masă dacă doriţi sau nu să serviţi şi desert.

Greutatea persoanei cu care luaţi masa

Persoana cu care luaţi masa poate influenţa, fără să vă daţi seama, ceea ce veţi mânca şi bea. Potrivit unui studiu, simplul fapt că te afli în prezenţa unei persoane cu o cateva kilograme în plus creşte nivelul de mâncare nesănătoasă pe care oamenii îl consumă. De asemenea, reduce cantitatea de alimente sănătoase pe care o persoană o consumă, chiar şi atunci când partenerul supraponderal consumă alimente sănătoase.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

8 feluri de mâncare pe care să nu le comanzi niciodată la restaurant

Meniul celui mai vechi restaurant din lume

Opt trucuri prin care eşti păcălit să comanzi mai mult la restaurant

Povestea unui geniu. Cum a creat într-un subsol un restaurant care are acum o listă de aşteptare de 10 ani – FOTO, VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase