Home » D:News » Ce efecte nocive are aerul condiţionat asupra pielii

Ce efecte nocive are aerul condiţionat asupra pielii

Ce efecte nocive are aerul condiţionat asupra pielii
Publicat: 15.06.2017
Vara a venit, iar mulţi vor folosi aerul condiţionat pentru a se răcori. Deşi este o idee bună, acesta trebuie folosit cu moderaţie, conform recomandărilor dermatologilor. Cel mai mare pericol pentru piele este uscarea acesteia.

În anotimpurile extreme – iarna şi vara – suntem supuşi unor condiţii meteorologice care duc inevitabil la uscarea pielii.

„Este momentul în care aşa numită bariera cutanată, deci stratul cel mai superficial extern al pielii, îşi pierde din competenţe, pielea nu mai este elastică, începe să se apere mult mai slab decât atunci când era hidratată”, spune dr. Carmen Sălăvăstru, medic primar dermatolog.

O piele uscată este mult mai expusă efectului distructiv al ultravioletelor. Acestea determină deshidratare continuă. Astfel, intraţi într-un cerc vicios. În plus, nu vă păcăliţi de faptul că transpiraţi mult şi pielea e acoperită de apă. E tot un fenomen de deshidratare.

Citiţi continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce BOLI poate provoca expunerea la aerul condiţionat

Cum să îţi răcoreşti dormitorul noaptea, dacă nu ai aer condiţionat

„Nu mai pot de cald, puneţi mâna pe scaunul meu!” O timişoreancă, enervată că şoferul autobuzului nu dă drumul la aerul condiţionat, s-a hotărât să treacă la ACŢIUNE

În Bangladesh a fost inventat sistemul de ”aer condiţionat” care nu foloseşte electricitate – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase