Home » D:News » O bacterie care mănâncă ţesutul uman ameninţă oamenii care merg la plajă

O bacterie care mănâncă ţesutul uman ameninţă oamenii care merg la plajă

Publicat: 04.08.2018
Un caz recent din Statele Unite a evidenţiat o femeie care a fost infectată cu Vibrio vulnicus, o bacterie care duce la gangrenarea ţesutului uman. Experţii susţin că există posibilitatea ca acesta să nu rămână un caz izolat, fiind nevoie de studii de amploare asupra apei din mări şi oceane.

Bonita Fetterman, din Lumberton, Carolina de Nord, a vizitat Plaja Myrtle împreună cu familia sa. Aceasta şi-a pierdut echilibrul şi s-a tăiat la picior. Fiind o rană superficială, nu a luat-o în considerare şi a intrat mai târziu în ocean, scrie Live Science.

După întoarcerea sa în Carolina de Nord, piciorul ei a început să se umfle şi să devină vânăt, fiind dusă de urgenţă la spital. Medicii au aflat că femeia a fost infectată cu o bacterie care nu numai îi mănâncă ţesutul, ci şi îi ameninţă viaţa.

De asemenea, experţii au aflat că este vorba de o bacterie numită Vibrio vulnificus, care se găseşte în apele calde (cel puţin 18 grade Celsius) şi este prezent la niveluri ridicate în perioada mai – octombrie.

De obicei, oamenii devin infectaţi cu această bacterie atunci când consumă hrană marină infectată. Cazul de sus, în care bacteria a intrat în organism printr-o rană, este rar, dar riscul este prezent şi poate pune în pericol viaţa individului.

În ceea ce priveşte acest caz, femeia este deocamdată într-o stare stabilă, datorită faptului că a mers imediat la spital după ce primele simptome au devenit observabile, dar va fi nevoie de intervenţie chirurgicală pentru a înlătura ţesutul afectat.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire remarcabilă: o bacterie din vagin neutralizează efectul tratamentului împotriva HIV la femei

Bacteriile din flora intestinală joacă un rol important în dezvoltarea bolii Parkinson

Cercetătorii au determinat o bacterie să producă electricitate. ”Poate produce electricitate în timp ce curăţă apa”

O bacterie necunoscută pe Terra descoperită la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase