Prima pagină D:News

Cum poţi prepara un cappuccino delicios acasă

08.24.2017 | ● Vizualizări: 1127
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Un cappuccino adevărat se creează combinând un espresso puternic cu spumă cremoasă de lapte, iar numele se leagă chiar de culoarea sa distinctivă, asemănătoare cu cea a straielor purtate de călugării din Ordinul Fraţilor Capucini.

Pentru italieni, un cappuccino şi un croissant savurate la prima oră a dimineţii într-o cafenea constituie un adevărat ritual...dar cine a spus că trebuie să te afli într-o cafenea italiană ca să savurezi un cappuccino?

Prepararea tradiţională presupune folosirea unui espressor cu baghetă de aburi, însă există o mulţime de alte metode suprinzătoare şi originale pentru a obţine acelaşi rezultat: o spumă de lapte consistentă şi cremoasă poate fi preparată cu o presă franceză şi chiar şi cu un blender vertical.

Nu trebuie decât să urmezi trei paşi simpli propuşi de Lavazza, o referinţă în lumea cafelei italiene, cu peste 20 de miliarde de ceşti de cafea consumate la nivel mondial, pentru a  prepara un cappuccino perfect, chiar la tine acasă.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Tag-uri: cappuccino | lapte | cafea