Home » D:News » Poliţia din Boston, în alertă în urma unui alt tip de infracţionalitate: ”Găşti” de curcani sălbatici au invadat oraşul şi atacă persoanele

Poliţia din Boston, în alertă în urma unui alt tip de infracţionalitate: ”Găşti” de curcani sălbatici au invadat oraşul şi atacă persoanele

Poliţia din Boston, în alertă în urma unui alt tip de infracţionalitate: ”Găşti” de curcani sălbatici au invadat oraşul şi atacă persoanele
Publicat: 18.10.2017
Înainte de a dispărea cu totul din Noua Anglie în 1800, curcanii au început să apară din nou în zonele urbane din SUA. Însă convieţuirea acestora cu localnicii nu este simplă, majoritatea persoanelor afirmă că păsările le-au distrus grădinile, le-au alergat animalele de companie şi au atacat oamenii.

Nemulţumirile privind apariţia curcanilor sălbatici în Boston şi suburbiile oraşului au apărut în ultimii trei ani, fapt ce le dă dureri de cap poliţiştilor şi veterinarilor chemaţi să rezolve problema. Conform Mail Online, este o problemă familiară pentru localnici care au fost deseori alergaţi de curcani în ultimii ani. 

Oficialii din Boston au afirmat că au primit aproximativ 60 de plângeri anul trecut, iar anul acesta nemulţumirile au crescut. ”În urmă cu câţiva ani era o problemă mai izolată,” a declarat David Scarpitti, biolog din cadrul Massachusetts Division of Fisheries and Wildlife. ”Însă acum au început să se împrăştie prin toate comunităţile din Boston,” adaugă el. 

Deseori păsările blochează traficul, dar în utlimii ani acestea au început să fie violente, poliţiştii fiind nevoiţi să împuşte câţiva dintre curcani. O bătrână de 72 de ani le-a declarat poliţiştilor faptul că o ”gaşcă” de curcani au atacat-o, ciupit-o şi zgâriat-o în timp ce se plimba. 

Conform specialiştilor, curcanii sălbatici sunt mult mai puternici şi rapizi decât cei crescuţi în ferme. 

În timp ce unii locuitori se plâng, alţii sunt bucuroşi de revenirea curcanilor sălbatici. ”Nu cred că sunt periculoşi,” a declarat Suzette Abbott, una dintre locuitoare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase