Home » D:News » Cele cinci elemente care ar putea vindeca tumorile mamare

Cele cinci elemente care ar putea vindeca tumorile mamare

Cele cinci elemente care ar putea vindeca tumorile mamare
Publicat: 20.10.2017
Cu peste un milion şi jumătate de cazuri diagnosticate anual, cancerul de sân rămâne un pericol pentru femeile din întreaga lume. Însă pe cât de gravă este boala, pe atât de complexe au devenit metodele de diagnostic şi tratament. Acestea pot creşte rata de vindecare pe termen lung cu până la 90 %, spun specialiştii cu experienţă.
Astăzi, una din 8 femei este diagnosticată cu cancer mamar, iar medicii atrag atenţia asupra a 5 aspecte importante care pot reduce riscul de boală şi pot schimba cursul afecţiunii.
 
Stilul de viaţă 
 
Fie că vorbim de dietă dezechilibrată, de sedentarism, stres, consum de alcool sau de fumat, oricare dintre aceste obiceiuri nesănătoase poate creşte riscul de cancer. În aceste condiţii, prevenirea bolii trebuie să înceapă cu schimbarea stilului de viaţă. ,,Dieta bogată în nutrienţi sănătoşi este o componentă importantă pentru lupta împotriva cancerului. Sportul moderat, plimbările lungi de 30 de minute pe zi pot contribui mult la prevenirea cancerului mamar. Şi joggingul este foarte bun, însă mersul pe jos este uşor şi eficient”, este de părere prof. dr. Mustafa Erkin Aribal, expert în imagistica sânului.
 
Evaluarea riscului de cancer
 
Deşi medicina a evoluat mult, la ora actuală, nu se poate spune cu precizie de ce apare cancerul mamar. Însă medicii menţionează instalarea precoce a menstruaţiei, menopauza tardivă, administrarea hormonilor de substituţie, lipsa naşterilor sau prea multe la activ drept factori de risc. ,,Toate aceste criterii de risc fac parte dintr-un protocol numit Gail, bazat pe câteva întrebări simple. Evaluarea riscului de cancer este foarte importantă: dacă o persoană are un risc mai mare de 20 % , atunci trebuie să urmeze un protocol medical mai special, trebuie să fie mult mai atentă, să-şi facă controalele şi evaluările regulate şi nu trebuie să se rezume doar la mamografie”, adaugă specialistul
 
Continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase