Home » D:News » Ce este „Drunkorexia” ? Boala modernă care afectează din ce în mai mulţi tineri

Ce este „Drunkorexia” ? Boala modernă care afectează din ce în mai mulţi tineri

Ce este „Drunkorexia” ? Boala modernă care afectează din ce în mai mulţi tineri
Publicat: 30.10.2017
„Drunkorexia", nu este oficial recunoscută drept o tulburare alimentară, în ciuda caracteristicilor pe care le are în comun cu anorexia. Tinerele se înfometează şi îşi reduc dramatic consumul de calorii din mâncare pentru a păstra loc pentru cosumul de alcool.

Cu toate că apare atât la femei, cât şi la bărbaţi, aceasta se remarcă mai ales la tinere, un studiu arătând că aproximativ 60% dintre studente prezintă tendinţe de „drunkorexie”. Asta şi pentru că această adevărată industrie care s-a construit în jurul dietelor de slăbit a demonizat continuu consumul de alcool pentru conţinutul său caloric ridicat.

Astfel, o bere poate avea 197 de calorii, cât o felie de pizza, iar un pahar de vin ar putea conţine la fel de multe cât o îngheţată, scrie The Independent. „Când eram la Universitate, săream peste mese pentru a nu fi balonată când ieşeam în oraş”, spune Lily, de 23 de ani, care acum este antrenor personal. „Într-adevăr, este o tulburare foarte frecventă, mulţi dintre clienţii mei mă întreabă dacă ar trebui să nu mai mănânce la cină pentru a putea bea ceva seara, atunci când au planuri de ieşit în oraş”, a declarat ea pentru Independent. 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase