Home » D:News » În ţara în care 70% din populaţie moare de foame, Prima Doamnă cheltuia sute de mii de euro pentru mofturi. Cum trăia familia celui mai longeviv dictator în viaţă

În ţara în care 70% din populaţie moare de foame, Prima Doamnă cheltuia sute de mii de euro pentru mofturi. Cum trăia familia celui mai longeviv dictator în viaţă

În ţara în care 70% din populaţie moare de foame, Prima Doamnă cheltuia sute de mii de euro pentru mofturi. Cum trăia familia celui mai longeviv dictator în viaţă
Publicat: 21.11.2017
Soţia de 52 de ani a preşedintelui demisionar Robert Mugabe este cunoscută drept o mare amatoare de produse Gucci, relatează Dailymail.
UPDATE Preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, şi-a dat demisia
 
Preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, şi-a anunţat demisia, marţi, prin intermediul unei scrisori, în condiţiile în care partidul de guvernământ Zanu-PF a lansat un proces parlamentar cu scopul destituirii acestuia, relatează site-ul BBC News.
 
În vârstă de 93 de ani, Mugabe a transmis o scrisoare către preşedintele Parlamentului, Jacob Mudenda, în care a precizat că decizia este voluntară şi nu a implicat presiuni din exterior.
 
Duminică, Robert Mugabe a fost destituit de la şefia partidului de guvernământ ZANU-PF, în cadrul eforturilor de înlăturare de la putere a celui care a condus ţara în ultimii 37 de ani.
 
Armata din Zimbabwe a preluat puterea săptămâna trecută, cu scopul declarat de a opri „criminalii” din jurul preşedintelui, care cauzează probleme sociale şi economice. Decizia a fost salutată de către zeci de mii de zimbabwieni, care au sărbatorit pe străzile din capitala Harare.
 
Deşi populaţia murea de foame, familia lui  Robert Mugabe trăia într-un lux de neimaginat pentru poporul de rând

Deşi poporul moare de foame, şapte din zece conaţionali de-ai săi fiind încadraţi în segmentul de pauperitate severă, prima doamnă din Zimbabwe este recunoscută pentru cheltuielile sale extravagante. De pildă a plătit nu mai puţin de 4 milioane de euro pentru nunta fiicei sale, are proprietăţi imobiliare de lux în întreaga lume şi a cumpărat um Rolls-Royce cu 400.000 de euro, scrie Gândul.

Şi copiii celor doi sunt cunoscuţi drept cheltuitori cu dare de mână pentru că, spun ei, „tata conduce toată ţara”. Cel mai mic dintre copiii lor, Chatunga, a postat în social media un material video în care turna şampanie Armand de Brignac, care costă cam 250 de euro sticla, peste un ceas în valoare de peste 50.000 de euro.

Russel Goreza, primul fiu al lui Grace Mugabe, a cheltuit aproape 600.000 de dolari pe două maşini de lux Rolls-Royce. Asta a înfuriat populaţia din Zimbabue deoarece foarte multe familii din acea ţară sunt la limita sărăciei. „Aproape 80% din zimbabueni trăiesc în sărăcie extremă şi avem această familie nebună care cheltuieşte banii contribuabililor pe bijuterii şi maşini de lux”, a declarat Tendai Biti, liderul din opoziţie, potrivit site-ului iol.co.za

Mai mult, Biti a spus că fiul lui Mugabe nici măcar nu avea carnet deoarece nu a trecut examenul auto. Russel Goreraza s-a lăudat în faţa prietenilor că urmează să-i ajungă cât de curând o nouă maşină de lux, un Aston Martin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase