Home » D:News » Studiu: Populaţia musulmană a Europei s-ar putea tripla până în anul 2050

Studiu: Populaţia musulmană a Europei s-ar putea tripla până în anul 2050

Publicat: 04.12.2017
Potrivit unui studiu recent, populaţia musulmană a Europei ar putea creşte semnificativ până în anul 2050.
Un raport intitulat  „Europe’s Growing Muslim Population” arată că procentul populaţiei de musulmani din populaţia totală a Marii Britanii ar putea creşte de la 9,7% la 17,2%, dacă rata migraţiei se va menţine la acelaşi nivel, scrie Gândul.
Un alt scenariu presupune o creştere de 16,7% a populaţiei musulmane, scrie Daily Mail. Experţii Pew Research Centre din Washington au precizat că acest fenomen are legătură cu rata mare a natalităţii, înregistrată la musulmani şi cea scăzută, înregistrată în rândul europenilor.
 
În 2016, procentul populaţiei musulmane era de 6,3%, adică 4,1 milioane persoane, la nivelul Marii Britanii. În Europa, rata era de 4,9%, adică 24,9 milioane persoane.
 
Analiştii au realizat trei scenarii pentru a estima câţi musulmani vor trăi în Europa în 2050.
 
Potrivit graficului de mai jos, România nu ar fi foarte afectată de rata creşterii imigraţiei musulmane, înregistrând un procent de 0,4% populaţie musulmană din totalul numărului de locuitori, la nivelul anului 2050. 
 
 
 
Scenariile au folosit o estimare medie de 25,8 milioane persoane, valabilă la nivelul lui 2016, dar au presupus că, pe viitor, ratele migraţiei vor oscila.
 
Sub incidenţa scenariului „zero imigraţie”, circa 30 milioane musulmani ar însuma 7,4% din populaţia totală a Europei, în 2050, faţă de valoarea din 2016, de 4,9%.
 
Cercetătorii au precizat că musulmanii sunt în medie cu 13 ani mai tineri decât alţi europeni şi înregistrează o rată mai bună a natalităţii.
 
Studiul estimează că 58,8 milioane musulmani ar însuma 11,2% din populaţia totală, sub incidenţa unei „imigraţii medii”, la o viteză „normală”.
Citeşte continuarea în Gândul.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase