Home » D:News » Cum poţi rămâne calm în timpul unei discuţii aprinse. Şase sfaturi importante

Cum poţi rămâne calm în timpul unei discuţii aprinse. Şase sfaturi importante

Cum poţi rămâne calm în timpul unei discuţii aprinse. Şase sfaturi importante
Publicat: 10.12.2018
Certurile sau discuţiile în contradictoriu sunt dificil de evitat, oricât de mult ai încerca să-ţi păstrezi calmul, uneori îţi poţi pierde cumpătul. Însă există şi unii oameni care nu îşi pot controla emoţiile în timpul unei certe.

Iată câteva sfaturi prin intermediul cărora îţi poţi păstra calmul în timpul unei discuţii aprinse. 

1. Respiră profund

Dacă încerci să respiri adânc vei putea rămâne calm deoarece respiraţia profundă încetineşte repiraţia alertă care reprezintă un răspuns al corpului la o discuţie aprinsă. Respiraţia profundă este benefică pentru reducerea producţiei de adrenalină şi cotizol, hormoni ai stresului. Coform TopBuzz, cea mai bună metodă este inhalarea aerului pe nas şi expirarea pe gură. 

2. Concentrează-te asupra corpului tău

Atunci când ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă cu organismul nostru în timpul unei certe ne putem calma mai uşor. Odată ce ne concentrăm atenţia pe aceste senzaţii fizice ne putem relaxa mai repede. Încearcă să-ţi relaxezi iniţial mâinile şi umerii. 

3. Ascultă activ

Atunci când oamenii au senzaţia că nu sunt ascultaţi, iniţiază deseori certuri. De asemenea, o ceartă nu poate fi oprită fără ascultarea activă. 

4. Pune întrebări deschise

Punerea întrebărilor deschise este o metodă bună pentru încheierea unui conflict. Acestea dovedesc că asculţi activ persoana şi îi permiţi să-şi exprime gândurile. În locul întrebărilor la care răspunsul ar putea fi doar cu ”da” sau ”nu”, prin această metodă arăţi persoanei că doreşti o explicaţie. 

5.  Menţine un ton calm al vocii

Creşterea nivelului vocii poate duce la escaladarea unui conflict. Încearcă să calmezi mai întâi persoana printr-un ton al vocii mai plăcut. Aceasta poate oferi senzaţia de calm celeilalte persoane şi poate uşura rezolvarea conflictului. 

6. Acord şi dezacord

Unele discuţii nu se pot încheia ca ambele persoane să fie fericite. În cazul în care observi că persoana din discuţie este foarte ostilă şi conversaţia nu ajunge nicăieri, ar trebui să te detaşezi de conversaţie, 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase