Home » D:News » Acestea sunt cele mai comune motive care pornesc certurile în cuplu

Acestea sunt cele mai comune motive care pornesc certurile în cuplu

Acestea sunt cele mai comune motive care pornesc certurile în cuplu
Publicat: 23.01.2018
Fie că sunteţi împreună de câteva luni sau de câţiva ani, motive de ceartă se găsesc mereu. Mai serioase sau mai frivole, acestea fie rezolvă problemele, fie le agravează. Certurile sunt un rău necesar în cuplu, dar cel mai bine ar fi să vă alegeţi cu atenţie bătăliile pe care le duceţi, pentru că un motiv stupid ar putea să distrugă foarte uşor o relaţie. În plus, dacă certurile au ajuns la ordinea zilei, căutaţi ajutor specializat, sau, eventul, stabiliţi dacă mai are rost să continuaţi sau nu relaţia în care vă aflaţi. Până atunci, facem o listă cu cele mai comune motive de ceartă pe care le au cuplurile.
Statutul relaţiei
 
Ştii povestea: tu aştepţi inelul, el tărăgănează lucrurile. Sau el vrea un copil, dar ea parcă nu este pregătită să se mărite, ar vrea să mai copilărească puţin. „Cel mai adesea, cei implicaţi într-o relaţie au o problemă de sincronizare şi destul de rar îşi doresc aceleaşi lucruri în acelaşi timp, spune psihologul Claudia Mihalache. Acesta este motivul pentru care apar tensiuni şi de aici până la conflicte e doar un pas. Soluţia? „Discutaţi şi stabiliţi cu onestitate ce vă doriţi fiecare de la această relaţie. Apoi încercaţi să faceţi compromisuri rezonabile, pentru ca amândoi să fiţi cât mai aproape de ce vă doriţi. Dacă o reconciliere a dorinţelor şi valorilor din relaţia voastră nu este posibil, aveţi două variante: căutaţi ajutor specializat sau vă despărţiţi, pentru că vă pierdeţi vremea într-o relaţie care nu duce nicăieri”, adaugă psihologul.
 
Banii
 
Este cât se poate de normal ca într-un cuplu unul să fie strângător şi altul cheltuitor. Problemele apar atunci când fiecare dintre parteneri consideră că varianta lui este cea bună şi atunci cel care economiseşte îl va acuza pe celălalt de iresponsabilitate, iar cheltuitorul îşi va acuza partenerul de zgârcenie. Şi cel mai des problemele escaladează atunci când un cuplu se mută împreună sau se căsătoreşte, pentru că, cel mai adesea, modul în care se gestionează banii se schimbă. 
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase