Home » D:News » Bateria companiei Tesla a demonstrat că poate genera profituri substanţiale. Compania care o deţine a câştigat un milion de dolari australieni în doar două zile

Bateria companiei Tesla a demonstrat că poate genera profituri substanţiale. Compania care o deţine a câştigat un milion de dolari australieni în doar două zile

Bateria companiei Tesla a demonstrat că poate genera profituri substanţiale. Compania care o deţine a câştigat un milion de dolari australieni în doar două zile
Publicat: 27.01.2018
Bateria de 100 MW creată de Tesla în Australia de Sud a demonstrat că poate fi profitabilă pentru Neoen, compania care o deţine. Factorul financiar benefic al inovaţiei energetice poate convinge şi alte state să recurgă la tehnologia Tesla de stocare a energiei.

Pe 1 decembrie 2017, bateria de 100 MW a fost pusă în funcţiune în Australia de Sud după ce s-a încadrat în termenul de construcţie de 100 de zile impus de Elon Musk, scrie Futurism.

În săptămânile ce au urmat, sistemul masiv de stocare a energiei s-a încadrat în aşteptări. Pe 17 decembrie, atunci când o termocentrală care folosea cărbune a ieşit din funcţiune din cauza unor avarii, bateria a intervenit în câteva milisecunde pentru a menţine necesarul de energie.

Acum, bateria a început să-şi demonstreze importanţa economică. Conform unui raport din Renew Economy, sistemul a adus companiei Neoen circa un milion de dolari australieni (800.000 de dolari americani) în doar câteva zile.

Guvernul Australiei de Sud are rezervaţi 70 de MW din cei 100 MW, iar Neoen are controlul asupra restului de 30 MW, pe care îi poate vinde pe piaţa energiei.

Australia are mari probleme în ceea ce priveşte producţia şi furnizarea energiei electrice, cauza fiind o combinaţie formată din mai mulţi factori precum centrale termoelectrice vechi şi ineficienţa industriei de energie ecologică (eoliană şi solară). Problemele au dus la pene de curent dese şi preţuri mari la electricitate.

Sistemul Tesla de stocare a energiei dovedeşte că tehnologia este fiabilă şi fezabilă în contextul Australiei, fiind o soluţie eficientă pentru problema ţării.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO. Tesla îşi propune să doboare propriul record şi va construi o baterie şi mai mare decât cea realizată recent în Australia

Tesla va construi cel mai mare sistem litiu-ion de depozitare a energiei regenerabile

VIDEO. Celule solare ca acestea pot furniza aproape jumătate din necesarul de energie electrică al Statelor Unite

Inovaţie excepţională a cercetătorilor: au creat fire care creează energie electrică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase