Home » D:News » Un videoclip fals cu ”superluna” transmis pe Facebook a fost vizionat de peste 16 milioane de ori

Un videoclip fals cu ”superluna” transmis pe Facebook a fost vizionat de peste 16 milioane de ori

Publicat: 02.02.2018
Un videoclip live în care se transmiteau imagini cu ''superluna'' aflată pe cerul din Grecia s-a dovedit a fi doar o imagine la care a fost adăugat sunetul vântului. Respectivul clip a fost urmărit de 16 milioane de ori pe parcursul a patru ore. Aparent, deşi era un videoclip fals, Facebook nu a detectat acest aspect chiar dacă unele persoane au afirmat în comentarii că imaginile nu sunt live.

În transmisia live se vedea o imagine nemişcată cu luna deasupra Templului lui Poseidon, ce a fost realizată de un copil de nouă ani. Conform CNN, imaginii i-a fost adăugat sunetul vântului pentru a părea reală. Videoclipul se afla pe primele poziţii atunci când utilizatorii reţelei sociale căutau termenul de ”supermoon”.

Videoclipul live a fost publicat pe pagina ”EBUZZ” care deşi a publicat de puţine ori din noiembrie 2016 până în prezent are 250.000 de urmăritori. Conform declaraţiei membrilor Facebook, videoclipul a fost şters miercuri seara de pe pagină deoarece încălca politica site-ului. Însă, pagina ce a publicat videoclipul fals nu a fost ştearsă. 

Deşi unii privitori au fost fascinaţi de frumuseţea lunii, alţi utilizatori au fost sceptici. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase