Home » D:News » Nord coreenii au construit ceva lângă prima rachetă care poate lovi Statele Unite. Imaginile prin satelit i-au pus în încurcătură pe analiştii americani – FOTO

Nord coreenii au construit ceva lângă prima rachetă care poate lovi Statele Unite. Imaginile prin satelit i-au pus în încurcătură pe analiştii americani – FOTO

Publicat: 21.03.2018
La baza de lansare a Hwasong-15, prima rachetă care poate lovi Statele Unite, s-a observat, cu ajutorul sateliţilor, ceva neobişnuit. Era vorba, aşa cum s-a dovedit, că lângă locul de lansare a fost construit un sanctuar dedicat armei.

Pe 28 noiembrie, de aici a fost lansată pentru testare o astfel de rachetă. Totuşi, luna trecută, imaginile prin satelit i-au pus în încurcătură pe analişti, scrie New York Times.

Locul, care acoperea un teren plat a început să se umple cu camioane şi echipe de construcţii.

David Schmerler, un analist de la James Martin Center for Nonproliferation Studies din Monterey, California, cunoaşte cultura şi propaganda nord-coreeană, urmărind multe materiale video oficiale ale vizitatorilor care au mers la siturile istorice onorate de guvern. Altfel spus, cercetătorul ştie un monument gigantic atunci când îl vede.

Într-un interviu, Schmerler a precizat că, în afară de o parcare, s-a reconstruit o platformă de lansare, iar lângă, un mare monument cu trăsături nedeterminate. A afirmat şi că următoarele imagini vor determina detaliile „sanctuarului”.

Acesta este un lucru obişnuit pentru nord-coreeni, aceştia având obiceiul să construiască multe astfel de statui din piatră (probabil piatră este şi în acest caz).

Noua armă este probabil cel mai bun lucru din Coreea de Nord, având în vedere înverşunarea împotriva Statelor Unite şi fiind vorba de singura armă cu care SUA poate fi atacată. De aceea, Coreea de Nord a mai organizat şi o festivitate la Phenian în care onora savanţii care au participat la proiectul Hwasong-15. Astfel, prezenţa unei statui lângă platforma de lansare este un lucru cât se poate de previzibil.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un dezertor din Coreea de Nord susţine că dictatorul Kim Jong-un pregăteşte ceva teribil pentru ţările din jur

Viaţa unei femei din armata Coreei de Nord: Violurile sunt frecvente, iar din cauza condiţiilor drastice acestea încetează să mai aibă menstruaţie

Tot ceea ce trebuie să ştii despre Coreea de Nord şi programul său de construire a armelor nucleare

Coreea de Nord susţine că CIA a încercat să-l asasineze pe Kim Jong-un cu o armă chimică

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase