Home » D:News » Şcoală de vară de astronomie: Constelaţii, nebuloase, galaxii

Şcoală de vară de astronomie: Constelaţii, nebuloase, galaxii

Şcoală de vară de astronomie: Constelaţii, nebuloase, galaxii
Publicat: 23.06.2018
Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spaţiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? Cât de bine te orientezi pe cer?
Fundaţia Calea Victoriei organizează în perioada 2-6 iulie, de la 19.00, Şcoala de vară de Astronomie – Constelaţii, nebuloase, galaxii
 
Temele şedinţelor acestui curs de astronomie vor fi:
 
Şedinţa 1 şi şedinţa 2: Cerul şi podoabele sale – incursiune vizuală pe cerul care se vede cu ochiul liber. Subiecte principale: cerul de zi, cerul de noapte, cerul văzut de pe alte planete, coordonatele cereşti, constelaţii, istoria observării cerului; astrologie vs. astronomie.
 
Şedinţa 3: Obiecte cosmice aflate în afara sistemului solar – călătorie vizuală printre stele, nebuloase, roiuri şi galaxii. Subiecte principale: stelele şi funcţionarea lor; nori de gaz, roiuri stelare, galaxii; durata de viaţă a Soarelui; stele duble, exoplanete; distanţe în Univers; cerul în mai multe lungimi de undă.
 
Şedinţa 4: Sistemul solar – incursiune în sistemul solar. Subiecte principale: planetele telurice; planetele joviene; asteroizi geo-intersectori; comete; vântul solar; Universul la scară largă; Big-Bang.
 
Şedinţa 5: Fenomene astronomice observabile – descriere a fenomenelor care se pot vedea uşor pe cer. Subiecte principale: stele căzătoare, apropieri între planete; fazele Lunii şi a planetelor; eclipse în sistemul solar; sateliţi artificiali; ocultaţii Lună-stele şi Lună-planete.
 
Mai multe detalii despre cursul de astronomie se găsesc pe site-ul www.victoriei.ro.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase