Home » D:News » Bolile ce pot fi provocate de arsurile solare

Bolile ce pot fi provocate de arsurile solare

Bolile ce pot fi provocate de arsurile solare
Publicat: 31.07.2018
În ciuda avertismentelor cu privire la efectele negative are arsurilor solare, multe persoane se expun în exces razelor arzătoare ale soarelui pentru a obţine mult doritul bronz sau pur şi simplu pentru a se bucura cât mai mult de sezonul cald.
Domnul doctor Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, atenţionează că pericolele asociate cu arsurile solare sunt mai mult decât cosmetice, astfel că prevenirea apariţiei lor va ajuta la evitarea ulterioară a unor probleme de sănătate, precum şi a îmbătrânirii premature.
 
Arsurile solare, spre deosebire de cele termice, cauzează deteriorarea pielii înainte de apariţia roşeţei.
 
Cu alte cuvinte, în stadiile iniţiale ale dezvoltării arsurilor solare, senzaţia de durere este foarte uşoară sau lipseşte chiar în totalitate, fapt pentru care multe persoane ajung să se supraexpună la soare fără să işi dea seama de pericolul implicat. Se întâmplă adesea ca după o zi petrecută la plajă, seara în cameră să observăm cu surprindere gravitatea situaţiei: pielea înroşită, senzaţia de usturime şi de piele care strânge – deşi în timpul zilei aceste simptome nu îşi făcuseră simţită prezenţa.
 
Ce sunt arsurile solare
Arsura solară reprezintă un semn clar că ADN-ul din celulele pielii a fost deteriorat de expunerea în exces la soare. Acest fenomen accelerează îmbătrânirea pielii şi creşte riscul de apariţie a cancerului de piele.
 
“Când îşi face apariţia arsura solară, pielea devine roşie şi este însoţită de senzaţia de durere. Dacă arsura este severă, se pot dezvolta vezicule cu lichid, iar uneori pot apărea chiar şi frisoane, greaţă, dureri de cap şi slăbiciune. Câteva zile mai târziu, pielea va începe să se cojească, deoarece organismul încearcă să elimine celulele afectate de soare”, explică specialistul dermatolog.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase