Home » D:News » Cum poţi reduce hipertensiunea arterială prin plante şi alimente

Cum poţi reduce hipertensiunea arterială prin plante şi alimente

Cum poţi reduce hipertensiunea arterială prin plante şi alimente
Publicat: 10.09.2018
Hipertensiunea arterială are noi clienţi zi de zi. În Statele Unite ale Americii sunt diagnosticate 85 de milioane de persoane, iar în România hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor studiului SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune în 2012.

Hipertensiunea arterială nu se vindecă, necesită tratament toată viaţa, iar mulţi dintre pacienţi renunţă la tratament medicamentos în timp. Problemele de sănătate însă nu îi ocolesc. Pentru cei care sunt adepţii medicinei naturiste iată câteva alimente şi câteva reguli de alimentaţie ce ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute. Atenţie, înainte de a începe acest regim alimentar pentru scăderea hipertensiunii arteriale întrebaţi medicul curant. 

Hipertensiune arterială: reguli de viaţă

  • Citiţi cu atenţie a etichetelor înainte de a cumpăra. Veţi fi surprinşi de suma cantităţilor de sare consumate într-o zi, fără ca noi, personal să adaugăm 1 miligram de sare.
  • Nu mai adăugaţi sare la mâncare.
  • Reduceţi produselor cu conţinut ridicat de sare (conserve, brânzeturi, salamuri, unt, produse din carne şi din lapte afumate – specifice, covrigi, etc).
  • Introduceţi în dieta zilnică a alimentelor care reduc tensiunea arterială crescută.
  • Donaţi de sânge
  • Reduceţi (pe cât posibil) a factorilor de stres
  • Atingeţi unui indice de masă corporală optim

Hipertensiune arterială: reduceţi sarea 

Mulţi dintre cei care primesc diagnosticul de tensiune arterială mărită au tendinţa de a exagera cu consumul de sare. Unii dintre ei au în permanenţă borcanul cu sare la masă din care se autoservesc după bunul plac. Obicei care trebuie să dispară. Sună drastic, dar asta nu înseamnă că nu se mai consumă deloc sare. Majoritatea covârşitoare a produselor din comerţ conţin sare: pâine, mezeluri, conserve, pasta de tomate, brânzeturi, sucuri, sosuri.

Pentru confort psihologic şi nevoia de a mai adăuga puţină sare în farfurie, în farmacii şi magazine naturiste se găseşte şi varianta de sare fără sodiu (un amestec ce imită gustul sărat din clorură de potasiu, clorură de amoniu, clorură de magneziu, acid citric).

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase