Home » D:News » Cu ajutorul unei imprimante 3D au fost create obiecte care pot monitoriza şi stoca activitatea acestora

Cu ajutorul unei imprimante 3D au fost create obiecte care pot monitoriza şi stoca activitatea acestora

Cu ajutorul unei imprimante 3D au fost create obiecte care pot monitoriza şi stoca activitatea acestora
Publicat: 12.10.2018
Inginerii au creat dispozitive realizate cu imprimanta 3D care pot urmări şi stoca modul în care au fost utilizate fără să folosească electronice sau baterii. În loc de acestea, sistemul foloseşte o metodă numită retrodifuzie, prin care un obiect poate distribui informaţia prin reflectarea semnalelor care au fost transmise la aceasta printr-o antenă. Inovaţia poate ajuta în tehnologia asistativă, precum proteze sau recipiente inteligente care îi pot ajuta pe pacienţi să nu uite să-şi ia medicamentele.

„Suntem interesaţi în realizarea de tehnologie asistativă cu ajutorul imprimantelor 3D, dar nu avem o metodă simplă prin care pot fi folosite”, a precizat coautorul Jennifer Mankoff, profesoară la Paul G. Allen School of Computer Science & Engineering din cadrul Washington University, autor al acestei cercetări. „Putem veni cu o soluţie fără circuite care poate fi printată ieftin, în care dispozitivul poate aduna informaţii? În această lucrare am arătat că este posibil”, a adăugat cercetătoarea.

În trecut, echipa a creat obiecte printate care se pot conecta la Wi-Fi fără ajutorul electronicelor. Aceste dispozitive din plastic pot măsura dacă un recipient cu detergent este pe terminate şi poate, în mod automat, să comande online, scrie Science Daily.

„Folosirea plasticului pentru aceste aplicaţii înseamnă că nu trebuie să te îngrijorezi că se va termina bateria sau că dispozitivul se va umezi. Metoda poate transfera felul în care abordăm crearea computerelor”, a precizat Shyam Gollakota, autor principal al studiului. „Dar dacă vrem să transformăm obiecte printate 3D în dispozitive inteligente, avem nevoie de mecanisme care să monitorizeze şi să stocheze date”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai ieftin tip de imprimantă 3D poate duce la o serie de inovaţii extrem de utile în viaţa de zi cu zi

Rănile aflate în profunzime ar putea fi vindecate mai rapid cu ajutorul unei bio-imprimante 3D, portabile

Peste 100 de părţi ale capsulei Orion vor fi realizate cu o imprimantă 3D

Pantof de ciocolată, realizat în premieră, cu ajutorul unei imprimante 3D, de studenţii români

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase