Home » D:News » Japonia îşi înfiinţează o divizie militară spaţială

Japonia îşi înfiinţează o divizie militară spaţială

Japonia îşi înfiinţează o divizie militară spaţială
Publicat: 25.01.2020
Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Shinzo Abe.

Războiul devine din ce în ce mai complicat pentru statele lumii, tehnologii tot mai complexe, spionaj, fake news şi dezinformări, iar acum spaţiul. În prezent, cele mai puterncie state ale lumii fac eforturi în vederea securizării spaţiului cosmic: sateliţi, sisteme de arme şi noi ramuri şi comandamente care urmează să gestioneze acest nou teren de luptă. 

Recent, premierul japonez Shinzo Abe a anunţat că guvernul pe care îl conduce a aprobat înfiinţarea unei unităţi care se va ocupa de apărarea diferitelor obiectivelor de pe orbita terestră, notează Futurism.

Premierul a anunţat că Unitatea de Misiuni în Domeniului Spaţial îşi va începe activitatea în luna aprilie a acestui an şi că se va afla în subordinea Forţelor Aeriene ale Japoniei. Activitatea acestei unităţi va fi realizată cu un personal care va număra 20 de militari, cu precizarea că este programată o creştere a personalului până în anul 2022.

Unitatea de Misiuni în Domeniului Spaţial, care va opera de la baza aeriană Fuchu, prefectura Tokyo, va fi însărcinată cu asigurarea securităţii sateliţilor japonezi dar şi cu asigurarea navigaţiei şi comunicaţiei trupelor de pe teren.

Shinzo Abe a precizat că această nouă unitate va colabora cu JAXA, agenţia spaţială japoneză, dar şi cu Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ale Americii. „Relaţia noastră este în punctul în care SUA şi JAponia se apără reciproc, întârind mai departe forţa alianţei noastre”, a explicat premierul. „Pentru a merge mai departe, ne revine să o facem şi mai robustă, să o facem un pilon pentru protejarea păcii şi securităţii atât în spaţiul cosmic cât şi în spaţiul cibernetic”, a mai adăugat acesta.

Citeşte şi:

Franţa se implică în cursa înarmării spaţiale

SUA doreşte să „militarizeze” spaţiul, conform oficialilor chinezi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase