Home » D:News » Un câine a supravieţuit o lună fără mâncare şi apă

Un câine a supravieţuit o lună fără mâncare şi apă

Un câine a supravieţuit o lună fără mâncare şi apă
Publicat: 08.04.2020
Un câine din judeţul Vaslui a supravieţuit timp de o lună fără mâncare şi apă după ce bătrâna care îl îngrijea nu a mai putut ajunge la el din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în contextul epidemiei de COVID-19.

Animalul a fost salvat de membrii unei asociaţii din judeţul Galaţi care s-au deplasat pentru a ajunge la el.

Câinele supravieţuitor se numeşte Bobiţă, are 10 ani şi, recent, a rămas singur pe lume după ce stăpânii lui au murit de bătrâneţe. În ultima perioadă, el a fost îngrijit de ruda foştilor stăpâni, o femeie de 66 de ani, din oraşul Galaţi, care mergea periodic în satul vasluian. Femeia a ales această variantă deoarece vecinii din sat au refuzat să aibă grijă de câine.

Din cauza restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare, gălăţeanca nu a mai putut ajunge la câinele rămas singur într-o curte din Vaslui.

„Eu mergeam o dată la două săptămâni la el cu mâncare. Îi duceam un sac de bobiţe, 10 pâini, şi i le lăsam acolo. La plecare, avem amândoi lacrimi în ochi. Îi promiteam de fiecare dată că voi reveni la el cât pot de repede. Mi-am ţinut de fiecare dată promisiunea, însă, de aproape o lună, de când cu restricţiile de circulaţie, n-am mai putut ajunge la el. Am 66 de ani şi am voie să mă deplasez doar în intervalul 11.00-13.00 (…) Simţeam că mi-am lăsat copilul acolo. Avea un nod în gât, nu puteam să dorm la gândul că el stă acolo singur, fără mâncare şi apă”, a povestit Rodica Creţu, potrivit Mediafax.

Aflată în impas, femeia a cerut ajutorul unei fundaţii pentru protecţia animalelor din Galaţi. Reprezentanţii acesteia s-au deplasat în localitatea din judeţul Vaslui pentru a-l căuta pe Bobiţă. La o lună de la ultima vizită a ocrotitoarei sale, câinele a fost găsit deshidratat şi înfometat. Câinele a fost luat din gospodăria părăsită şi a fost transportat la Galaţi, în adăpostul asociaţiei.

„Ne-a sunat plângând, ne-a indicat comuna, satul, ne-a dat cheile de la poartă şi duşi am fost. Pe 8 aprilie se face o lună de când nu l-a mai văzut. Cele mai negre gânduri le-am avut pe drum, că am putea ajunge prea târziu. Dar n-a fost aşa. Răguşit, slăbit, aproape resemnat, Bobiţă ne-a lătrat şi a venit încet spre noi. Bucuria a fost de nedescris, încă pare un vis. Bobiţă e cu noi acum şi câte zile o avea, va fi protejat, hrănit şi îngrijit în marea casa a lui Lăbuş”, au anunţat reprezentanţii fundaţiei.

Femeia care a îngrijit câinele a primit veştile bune şi a promis că de îndată ce restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, va merge la adăpost să-l viziteze.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase