Home » D:News » Carantină pentru astronauţii NASA care vor pleca în misiunea istorică Crew Dragon

Carantină pentru astronauţii NASA care vor pleca în misiunea istorică Crew Dragon

Carantină pentru astronauţii NASA care vor pleca în misiunea istorică Crew Dragon
Publicat: 16.05.2020
Doi astronauţi ai NASA se află de miercuri în carantină ca parte a pregătirilor pentru o lansare istorică în spaţiu la bordul capsulei Crew Dragon, a companiei SpaceX, a informat agenţia spaţială americană.

Astronauţii NASA Robert Behnken şi Douglas Hurley urmează să zboare cu noua capsulă Crew Dragon a SpaceX, programată să fie lansată cu o rachetă Falcon 9, în 27 mai, de la Complexul de Lansare 39A din Florida, SUA.

Misiunea de la finalul acestei luni va fi primul zbor Space X cu echipaj uman al NASA către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Carantina, parte a procesului de „stabilizare a sănătăţii echipajului de zbor”, este o procedură de rutină în toate misiunile către ISS. Astronauţii care urmează să plece sunt supuşi acestei proceduri în săptămânile de dinaintea plecării în spaţiu, transmite Xinhua.

Potrivit NASA, caratinarea cu două săptămâni înainte de lansare ajută la asigurarea stării de sănătate a astronauţilor şi la protejarea lor şi a colegilor aflaţi deja la bordul ISS.

Behnken şi Hurley vor fi primii astronauţi americani care vor zbura către ISS la bordul unei nave spaţiale americane lansate de pe sol american,  de la suspendarea în 2011 a programului „Space Shuttle”. 

Cei doi astronauţi se vor alătura echipajului Expediţiei 63, aflat deja la bordul ISS.

După suspendarea programului în 2011, astronauţii americani au călătorit către ISS la bordul navetelor ruseşti. Începând cu anul 2017, NASA a plătit, în medie, 79,9 milioane de dolari per astronaut către Roscosmos, agenţia spaţială rusă.

Vă recomandăm că citiţi şi:

SpaceX tocmai a lansat un simulator online de unde poţi să conduci naveta Crew Dragon

Starliner, capsula care ar putea transporta astronauţii NASA

SpaceX a anunţat cauza explozie capsulei Crew Dragon

Tom Cruise vrea să facă cascadorii în spaţiu cu ajutorul NASA şi SpaceX

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase