Home » D:News » Agresivitatea este asociata cu dezvoltarea in exces a unei zone din creier, in cazul adolescentilor

Agresivitatea este asociata cu dezvoltarea in exces a unei zone din creier, in cazul adolescentilor

Agresivitatea este asociata cu dezvoltarea in exces a unei zone din creier, in cazul adolescentilor
Publicat: 29.02.2008
In cazul unor baieti, agresivitatea este asociata cu dezvoltarea in exces a unei zone din creier, amigdala, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si australieni, informeaza Reuters.

Intr-un articol publicat in Proceedings of the National Academy of Science, cercetatorii spun ca dezvoltarea in exces a amigdalei din creier ii face pe unii baieti sa fie agresivi. De asemenea, acesti baieti nu pot sa-si controleze emotiile pentru ca alte parti ale creierului care, implicate in acest control, nu se maturizeaza pana la implinirea varstei de 20 de ani.
"Este important pentru parinti sa constientizeze ca, desi copiii lor adolescenti arata ca niste adulti si fac lucruri complicate la scoala, unele parti ale creierului lor nu ating maturitatea pana la varsta de 20 de ani", a indicat profesorul Nicholas Allen, de la departamentul de psihologie al Universitatii din Melbourne.
"Aceste zone din creier ajuta copiii sa-si controleze emotiile si comportamentul. Este important sa se inteleaga ca aceste zone din creier inca se dezvolta in adolescenta", a adaugat el.
La studiu au participat 137 de baieti, cu varsta medie de 12 ani, si parintii lor. Participantii la studiu au fost rugati sa discute despre chestiuni sensibile precum temele de la scoala, ora de culcare sau timpul alocat navigarii pe internet. Cercetatorii au realizat si scanari ale creierului copiilor.
"Baietii care aveau amigdala mai mare prezentau un comportament mai agresiv o perioada mai lunga de timp", a spus Allen, referindu-se la partea din creier localizata adanc in lobii temporali si asociata cu raspunsurile emotionale, inclusiv frica si excitarea.
Acesti baieti aveau si cortexuri prefrontale mai mici, o regiune asociata cu reglarea emotiilor.
"Am observat ca, daca aceste parti din creier sunt mai putin dezvoltate, in cazul baietilor apare un comportament mai agresiv, copiii manifestand mai multe emotii negative cand interactioneaza cu parintii", a spus cercetatorul.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase