Home » D:News » Un portret inedit al lui Napoleon, autentificat de un muzeu german

Un portret inedit al lui Napoleon, autentificat de un muzeu german

Un portret inedit al lui Napoleon, autentificat de un muzeu german
Publicat: 19.03.2008
Un portret neterminat al lui Napoleon I, care a stat mai multi ani in depozitul unui mic muzeu german, a fost identificat ca fiind o opera a lui Jacques-Louis David (1748 - 1825), a anuntat institutia, informeaza AFP.

Portretul nesemnat al imparatului francez, care a pozat in costumul sau purpuriu, va fi piesa de baza a unei expozitii consacrate de muzeul din Kassel lui Jerome Bonaparte – fratele lui Napoleon – care, in calitate de rege al Westfaliei (1807 – 1813), si-a stabilit curtea in acest orasel.
Lucrarea a fost atribuita, pana recent, unui pictor german de la curtea regelui Jerome, a explicat Thorsten Smidt, organizatorul expozitie.
"Am comparat tabloul cu descrierea unui portret neterminat al imparatului, realizat de David in timpul Salonului de la Paris, in 1808. Descrierea corespunde in cele mai mici detalii", a spus acesta.
Tabloul de 117×88 centimetri descoperit la Kassel este neterminat. David dorea ca Napoleon sa-i imprumute, pentru a le reprezenta mai bine, sceptrul si globul sau terestru decorat cu o cruce, simboluri ale puterii imperiale. Insa i-a fost refuzat acest privilegiu, iar obiectele au ramas pe panza la stadiul de schita.
"Este vorba, fara indoiala, de un tablou care pregatea un portret al lui Napoleon de dimensiuni mai mari, destinat regelui Jérôme", este de parere Thorsten Smidt. Acest tablou mai mare se pare ca s-a pierdut.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase