Home » D:News » Ucigasul ultimei ursoaice din Pirinei a fost achitat

Ucigasul ultimei ursoaice din Pirinei a fost achitat

Ucigasul ultimei ursoaice din Pirinei a fost achitat
Publicat: 24.04.2008
Un vanator francez a fost achitat dupa ce a ucis ultima ursoaica care traia in Muntii Pirinei. Judecatorul l-a absolvit dupa ce acesta a declarat in fata curtii ca ursoaica l-ar fi atacat fara motiv, iar el a fost nevoit sa actioneze in situatie de autoaparare.

Rene Marqueze a declarat ca a deschis focul asupra ursoaicei in varsta de 15 ani, denumita de localnici Cannelle (Scortisoara), dupa ce aceasta,insotita fiind de un pui, l-ar fi atacat in timp ce Rene se afla la o vanatoare de mistreti in valea Aspe din nordul Muntilor Pirinei. Faptul ca Rene Marqueze a ucis o ursoaica cara isi apara puiul, a declansat un val colectiv de proteste furioase din partea  ecologistilor francezi si in egala masura din partea opiniei publice franceze. In acelasi timp, fermierii din zona saluta gestul vanatorului declarand ca ei se vor opune pe viitor reintroducerii de ursi bruni in Pirinei pe motiv ca acestia prezinta un risc pentru turmele de ovine, ceea ce a dus in opinia autoritatilor franceze la ipoteza ca ursoiaca a fost ucisa in urma unui fapt deliberat si nu a unui accident.
“In clipa in care m-a observat s-a ridicat in doua labe, nu m-am asteptat sa fie atat de mare, m-am speriat si am luat-o la fuga. Cand a ajuns la o distanta de 5-6 metri de mine am armat pusca si am tras” declara Rene Marqueze la un talk-show radiofonic. Daca ar fi fost gasit vinovat, vanatorul francez ar fi fost condamant la noua luni de inchisoare si la plata a 9 000 de euro, conform lagislatiei franceze.
Pe baza noilor informatii obtinute de ecologistiii francezi, acestia au deschis o noua actiune judecatoreasca impotriva lui Rene Marqueze.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase