Home » D:News » Einstein: Dumnezeu este expresia si produsul slabiciunii umane

Einstein: Dumnezeu este expresia si produsul slabiciunii umane

Einstein: Dumnezeu este expresia si produsul slabiciunii umane
Publicat: 14.05.2008
Teoria conform careia Albert Einstein credea in existenta unui creator a fost contrazisa chiar de Einstein insusi prin intermediul unei scrisori redactate de acesta in ultimul an de viata, unde descrie religiile ca fiind “legende primitive, copilaresti”.

Opiniile lui Einstein despre religie au fost indelung dezbatute, multi agatandu-se de fraze ale acestuia precum „El (Dumnezeu, n.r.) nu da cu zarul” ca dovada ca el credea in existenta unui creator.
Insa o scrisoare care nu a mai fost pana in prezent data publicitatii, un raspuns adresat de Einstein filozofului Eric Gutkind, arata ca savantul nu credea deloc in existenta lui Dumnezeu spre sfarsitul vietii.

In scrisoare, datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: „Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti”. „Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia”, adauga acesta.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase