Home » D:News » Maimutele macac au plecat la pescuit

Maimutele macac au plecat la pescuit

Maimutele macac au plecat la pescuit
Publicat: 11.06.2008
Maimutele macac cu coada lunga sunt cunoscute pentru iscusinta de care dau dovada in procurarea hranei, fie ca isi culeg hrana direct din copac, fie ca o sustrag de la un turist neatent.

Acestea au reusit inca o data sa uimeasca lumea stiintifica, afisand noul lor hobby: pescuitul.
Grupuri de macaci cu coada lunga au fost observate de cateva ori in ultimii ani pescuind cu mainile si consumand peste mic, pe marginea raurilor din estul Kalimantanului si nordul Sumatrei.

Specia este cunoscuta ca o consumatoare de fructe, crabi sau insecte, preferinta lor pentru peste fiind de data recenta.
“Este interesant sa observi, dupa atata timp, modificari ale comportamentului alimentar”,  declara Erik Meijaard, unul dintre autorii studiului privitor la macaci, care a aparut in International Journal of Primatology.

Autorii studiului nu cunosc inca motivul pentru care macacii si-au modifcat acest comportament, insa recunosc ca acestia sunt reperezentantii unei speci supravietuitoare, care beneficiaza de cunostintele si abilitatile necesare pentru a se adapta la noile conditii si de pentru a depasi dificultatile, subliniind complexitatea ei.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase